Serpentinata: KAIRI EGUCHI'nin 3D Baskı Teknolojisi ile Üretilen Çevre Dostu Kalem Tasarımı

KAIRI EGUCHI, Toplu Üretim Atıklarına Karşı Teknoloji ve Tasarımı Buluşturuyor

KAIRI EGUCHI'nin dijital fabrikasyon konseptiyle ürettiği ilk ürün olan Serpentinata, toplu üretim atıklarına karşı bir çözüm sunan 3D baskı teknolojisi ile üretilen bir kalem. Tasarım, sadece ihtiyaç duyulanı üretme fikrini benimseyerek çevreye olan etkisini azaltmayı hedefliyor.

Toplu üretimin çevreye verdiği zarar, hızla değişen toplumumuzun çözülmemiş sorunlarından biri. Yeni üretim teknolojilerinin kullanılmasıyla, sadece ihtiyaç duyulan ürünlerin üretilmesi fikri, bu soruna bir çözüm getirebilir. KAIRI EGUCHI'nin Serpentinata adlı 3D baskı kalemi, tam da bu konsept üzerine kurulu.

Serpentinata, İtalyanca'da yılan anlamına geliyor. Rönesans tekniğinin bir ismi olan Figura Serpentinata, insan vücudunun motifi üzerine eklenen bir bükülme hareketi ile daha zarif ve dinamik bir his vermek için oluşturulmuştur. Bu isim, sadece ilham temelli, hiçbir şeyden yaratılan fikirleri temsil ediyor. EGUCHI, zekanın bir şekilde görselleştirilmiş hali olarak bu ismi seçmiştir.

Toplum hızla değişirken, ürünlerin tedariki doygunluk seviyesine ulaştı. Talepten fazla üretim ve kalanları ucuza satma yöntemleri, çevrenin zarar görmesi pahasına onlarca yıldır değişmedi. Yeni üretim teknolojilerinin kullanılmasıyla, toplu üretimden kaynaklanan atıkları önlemek ve sadece ihtiyaç duyulanı üretmek amacıyla Serpentinata, bir 3D baskı kalemi doğdu. Serpentinata, "sadece ihtiyaç duyduğumuz kadarını üreterek çevreye olan etkiyi azaltma" konsepti ve hedefi altında tasarlandı.

Serpentinata, 2021'de A' Sanat ve Kırtasiye Malzemeleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

KAIRI EGUCHI'nin Serpentinata tasarımı, dijital fabrikasyon ve çevre dostu üretim konseptlerini bir araya getirerek, toplu üretimin çevreye verdiği zarara karşı bir çözüm sunuyor. Teknoloji ve tasarımın birleştiği bu ürün, sadece ihtiyaç duyulanı üretme fikrini benimseyerek çevreye olan etkisini azaltmayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KAIRI EGUCHI
Görsel Kredileri: KAIRI EGUCHI
Proje Ekibi Üyeleri: KAIRI EGUCHI
Proje Adı: Serpentinata
Proje Müşterisi: KAIRI EGUCHI


Serpentinata IMG #2
Serpentinata IMG #3
Serpentinata IMG #4
Serpentinata IMG #5
Serpentinata IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun