Sweet Q House: Aile Bağlarını Güçlendiren Bir Ev Tasarımı

Yi Chun Chung, Aile Değerlerini Yeniden Canlandıran Bir Konut Tasarımı Sunuyor

Yi Chun Chung, aile bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen ve emekli çiftler için engelsiz bir yaşam alanı sunan "Sweet Q House" adlı konut tasarımıyla dikkat çekiyor.

Yi Chun Chung, tasarımının ilhamını, torunların oyun alanına sahip olabileceği bir konuk yemek odası ve koridorun entegrasyonundan alıyor. Bu sayede ev, en iyi oyun alanı haline geliyor ve torunların neşeli ve masum gülüşleri, onların büyükanne ve büyükbabalarıyla olan sevgi bağını daha da derinleştiriyor.

Emekli çiftlere rahat bir engelsiz yaşam alanı sunmak amacıyla, orijinal kapalı tip üç oda açılıyor ve böylece yemek odası alanı, aile bağlarını güçlendiren büyük bir masa için korunuyor. Çocuklar, işten sonra gürültüden uzaklaşabilir ve sohbet etmek için anne-babalarının evine gidebilirler. Bu, onların annelerinin ev yemeklerini yedikleri güzel zamanlara dönüş gibidir.

Yi Chun Chung, zemin etkisini artırmak ve çocukların aktivite alanını genişletmek için sabit duvarlı bölümleri terk ediyor ve alanları ayırmak için kayar kapılar kullanıyor. Örneğin, oda iki taraflı kayar kapılara sahip ve genellikle engelsiz alanı artırmak için açık tutulabilir. Yatağa gitmek gerektiğinde, kapıyı tekrar kaydırarak kapatmak hem gizlilik sağlar. Banyo ve TV duvarı da demir kayar kapılar kullanır, bu da banyoyu gizler ve giriş çıkışı kolaylaştırır.

85 metrekarelik bu konut tasarımında laminat parke, İtalyan boya, terazzo, ızgara, titanyum kaplama gibi malzemeler kullanılıyor. Büyük tabanlı gündüz ışığı, ışığı odaya getirir ve yeşil bambu yansımasıyla eşleştirilir. Güneşte gazete okumak, babanın en sevdiği boş zaman aktivitesidir ve sessiz oturma odası, emeklilik hayatının temposunu yavaşlatır.

Yi Chun Chung, bu tasarımı gerçekleştirirken, ev sakinleriyle tam bir iletişim kurarak onların gerçek ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyor. Tasarımın, insanların yaşamı için daha insancıl olması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca banyoda, yüksek kaliteli bir atmosfer yaratmak için ok şeklinde tuğlalar ve renkli tezgah üstü noktalarla oval altın bir ayna kullanılıyor. Her gün uyanıp tazelenmek, aynaya bakmak, sanki birkaç yıl daha gençmiş gibi hissettiriyor ve yepyeni bir güzel güne başlamış oluyorsunuz.

Yi Chun Chung'un "Sweet Q House" tasarımı, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı yeteneklere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Yi Chun
Görsel Kredileri: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chung Yi Chun
Proje Adı: Urban Green Corridor
Proje Müşterisi: Chung Yi Chun


Urban Green Corridor IMG #2
Urban Green Corridor IMG #3
Urban Green Corridor IMG #4
Urban Green Corridor IMG #5
Urban Green Corridor IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun