Bayfront Pavilion: Doğa ile Diyalog Kuran Geleceğin Mimarisi

Thomas Schroepfer - AAL, Tropik Ağaçların Altında Yürüyüş Deneyimini Yeniden Yorumluyor

Thomas Schroepfer - AAL tarafından tasarlanan Bayfront Pavilion, tropik ağaçların altında yürüyüş deneyimini yeniden yorumlayarak, çevre dostu ve görsel olarak etkileyici bir alan yaratıyor. Bu tasarım, yapı endüstrisine benzer tasarım araçları ve yöntemlerin benimsenmesi için bir yol gösteriyor.

Bayfront Pavilion, Singapur'daki Gardens by the Bay'da bulunan ve aynı zamanda The Future of Us Pavilion olarak da bilinen bir yapıdır. Doğa ile diyalog kuran mimari yapıları takip eden Pavilion, çevresi ile uyumlu bir şekilde akıcı bir form oluşturan delikli bir ciltten yapılmış karmaşık bir form sunar. Ziyaretçiler için, bina, tropik ağaçların altında yürüyüşe benzer bir görsel deneyim sunan iklimsel olarak rahat bir dış mekan ortamı sunar.

Pavilion'un ilham kaynağı, tropiklerdeki gür ağaçların altında yürümenin çevre dostu ve görsel olarak güzel deneyimidir. Bu fikir, geniş çevresel simülasyonlar ve yapısal optimizasyonlar tarafından belirlenen net bir matematiksel mantığa dönüştürülmüştür. Analizler ve detaylı bir hesaplamalı modelin uygulanması, Pavilion'un yapısal formu ve deseni için en uygun çözümü ortaya çıkmıştır. Malzeme kullanımı optimize edilmiş ve gömülü karbon ayak izi en aza indirilmiştir.

Pavilion'un birincil yapısı çelikten yapılmıştır. Kabuğun iç ve dış derisi, lazer kesim makineleri ile üretilen değişken boyutlarda ve delikli üçgen alüminyum panellerden oluşur. Pavilion, 11.000 benzersiz delikli alüminyum panel, 12.040 cıvata, 11.188 plaka ve ana yapı için 4.620 eleman içerir. Kabuk, 20 santimetre kalınlığında olup, yaklaşık 50 metre genişliğinde ve yaklaşık 2000 metrekarelik bir alanı kapsar.

Projenin yapısal formu ve deseni için en uygun çözümü bulmak için detaylı bir hesaplamalı modelin analizi ve uygulanması ile elde edilmiştir. Bu, her panelin, neredeyse katı bir seviyeye kadar atanmış çevresel performansa göre doldurulmasına izin veren bir üçgenleme algoritması ile üretilmiştir. Projenin tüm aşamalarında ileri tasarım ve imalat yöntemlerinin kullanılması, parçaların çoğunun prefabrikasyonunu ve geometrik olarak karmaşık formunun verimli, maliyet etkin ve doğru inşasını sağlamıştır.

Bayfront Pavilion, Singapur'un 50. yıldönümü kutlama etkinliği olan The Future of Us için inşa edilmiş ve 2019'da mevcut amacı için tamamlanmıştır. Proje, halka açık bir alan ve toplum ve kültürel etkinlikler için bir mekan olarak hizmet vermeye devam eden Gardens by the Bay'da kalıcı bir simge haline gelmiştir.

Thomas Schroepfer - AAL tarafından tasarlanan Bayfront Pavilion, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Platin kazanmıştır. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmel bir mükemmeliyet sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Thomas Schroepfer
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Lim Weixiang, Bayfront Pavilion, 2020. Image #2: Photographer Lim Weixiang, Bayfront Pavilion, 2020. Image #3: Photographer Koh Sze Kiat, Bayfront Pavilion, 2020. Image #4: Photographer Koh Sze Kiat, Bayfront Pavilion, 2020. Image #5: Photographer Koh Sze Kiat, Bayfront Pavilion, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Thomas Schroepfer Alex Cornelius Aloysius Lian Thomas Wortmann Amanda Yeo Qian Yu Joel Yap Kar Ying Yehezkiel Wiliardy Manik Christyasto Priyonggo Pambudi
Proje Adı: Bayfront Pavilion
Proje Müşterisi: Thomas Schroepfer


Bayfront Pavilion IMG #2
Bayfront Pavilion IMG #3
Bayfront Pavilion IMG #4
Bayfront Pavilion IMG #5
Bayfront Pavilion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun