Mighty Dragon on the Hill: Sürdürülebilirlik ve Kültürle İç İçe Bir Mimari Harika

T.E and C Architects Associates, Çevre Dostu Teknoloji ve Yerel Kültürü Birleştiren Bir Tasarım Oluşturdu

T.E and C Architects Associates tarafından tasarlanan Mighty Dragon on the Hill, hem teknoloji endüstrisinin karmaşık ihtiyaçlarını karşılamak hem de çevre ve kültür üzerindeki etkisini hesaba katmak üzere tasarlanmış bir fabrika projesidir.

Proje, 7 hektarlık bir alanı kaplayan geleneksel Çin ejderhasının imajını alır. Parkta, idari merkez, araştırma merkezi, yatakhane ve üretim hattı olmak üzere altı ana bina bulunmaktadır. Bu yapılar, motorun ısı emici özelliğini taklit ederken, dikey elementi ana tema olarak alır ve ormanın ilkel manzarasını soyutlar.

Yapı, çevreye olan saygıyı göstermek için rüzgar basıncını azaltabilen ve gelecekte güneş paneli kurulumunun verimliliğini artırabilen kemerli çatılara sahiptir. Ayrıca, fabrikanın genel mimarisi, tepeye özgü silueti korumak için düşük tasarlanmıştır.

Çalışanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, parkta bol miktarda yeşil alan bulunmaktadır. Ayrıca, yeşil kaynakların çeşitliliği yaşam alanına dahil edilmiştir. Bu, fabrikanın sadece bir dinlenme alanı olarak hizmet etmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ortak fabrikalardaki kitlesel mekanik üretimin sıkıcılığını da ortadan kaldırır.

Proje, yerel etkiyi genişletmek için, orijinal konumdaki yüz yıllık çınar ağacı ve Yer Tanrısı tapınağını iyi bir şekilde kullanır. Çınar ağacı, bu yeşil teknoloji fabrikasının temel inancı haline getirilmiştir ve yerel geleneksel inanç korunmuştur. Ayrıca, bir otoyolun yanındaki fabrika, sürücülere fayda sağlayan bir şarj istasyonuna sahiptir.

Mighty Dragon on the Hill, 2022'de A' Architecture, Building and Structure Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren mükemmel ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Tasarımın fotoğrafları, 2021'de Lin Pei Yu tarafından çekilmiştir ve Enjoy Mighty Dragon On The Hill adı altında yayınlanmıştır. Proje, 2020 Ekim'inde Miaoli, Tayvan'da tamamlanmıştır ve toplamda 64940 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.

Tasarım ekibi, çevresel etkiyi azaltmayı ve sürdürülebilirlik ruhunu sürdürmeyi hedeflemiştir. Bu proje, parktaki üretim ekibinin tüm ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda orijinal manzarayı da içine alır ve yerel inanca saygı gösterir. Böylece, ekoloji ve kültürü birleştiren bir örnek ve teknoloji endüstrisinin öncü ejderhası olmayı başarır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: T.E&C Architects & Associates
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Lin Pei Yu, Enjoy Mighty Dragon On The Hill, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Hsieh Wen Tong Designer: Chiu Hung Ta Designer: Liu Kang Cheng Designer: Huang Chiung Wei Designer: Luo Ching You
Proje Adı: Mighty Dragon on the Hill
Proje Müşterisi: T.E&C Architects & Associates


Mighty Dragon on the Hill IMG #2
Mighty Dragon on the Hill IMG #3
Mighty Dragon on the Hill IMG #4
Mighty Dragon on the Hill IMG #5
Mighty Dragon on the Hill IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun