Yapay Zekâ ve Tasarım: Min Huei Lu'nun Minarva Projesi

Yapay Zekâ ile Tasarımın Geleceği: İnsan-Makine İlişkisinde Yeni Bir Anlayış

Min Huei Lu tarafından tasarlanan Minarva projesi, yapay zekânın tasarım alanındaki etkisini ve bu teknolojiyi nasıl bir araç olarak kullanabileceğimizi anlamamıza yardımcı olmayı hedefliyor.

Yapay zekâ (AI) teknolojisi, hızla gelişen bir alan olmasına rağmen, birçok tasarımcı bu teknolojiyi bir tehdit olarak görüyor. NPR'nin "İşinizi bir makine mi yapacak?" raporuna göre, grafik tasarım işlerinin yüzde 8'i 20 yıl içinde otomatikleşecek. Peki, mevcut tasarımcıları yapay zekânın bir tehdit olmadığına ve tekrar eden işleri yaparak onlara problem çözmede yardımcı olabileceğine nasıl ikna edebiliriz?

Min Huei Lu'nun tez projesi olan Minarva, anlamlı bir insan-makine ilişkisi oluşturmayı hedefliyor. Yapay zekâ, tasarımcının işini ortadan kaldırmak yerine, tasarımcıların sürekli değişen işyeri taleplerini karşılamak için kullanabilecekleri bir tasarım ortağı ve araç olacak. Minarva, tasarımcılara yapay zekânın temelini ve tasarım alanına getirdiği etkiyi anlamalarına yardımcı olabilir. Bu, tasarımcıları bu teknolojiyi kullanmaya teşvik etmelidir.

Minarva projesi, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign ve Adobe XD gibi araçlar kullanılarak gerçekleştirildi. Etkinlik posteri, etkinlik bileti ve etkinlik ad kartı gibi çeşitli materyaller oluşturuldu. Bu materyaller, tasarımcılara yapay zekâyı daha iyi anlamalarına ve bu teknolojiyi yaratıcı endüstride daha büyük şeyler başarmak için nasıl kullanabileceklerine dair bilgi sağlamayı hedefliyor.

Min Huei Lu'nun MFA tez projesi, 2017'de başladı ve 2019'da San Francisco'da tamamlandı. Proje süresince, teknolojiyi anlamlı bir şekilde kullanarak tasarımcının yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen bir araştırma yapıldı. 2018'de, San Francisco'da 36 tasarımcı ve bilgisayar bilimci, tez projesine yol açan anlamlı içgörüler üreten bir odak grup oluşturdu. Promosyon kampanyası, web sitesi, tasarım uygulaması, yayın ve tasarım konferansı materyalleri gibi çeşitli teslim edilebilirler geliştirildi.

Yapay zekâ teknolojisini anlama eksikliği, insanların makineler tarafından yerlerinin alınacağından korkmalarının ana nedenidir. Yapay zekâ teknolojisini tanıtmanın en zorlu yönü, grafik tasarımcılara yapay zekânın yaratıcı ve eleştirel düşünme görevlerini yerine getiremeyeceğini, ancak tekrarlayan ve monoton işleri yapabileceğini ikna etmek için bilgiyi düzenlemek ve sunmaktır.

Min Huei Lu'nun tasarımı, yapay zekânın yakın gelecekte tasarımcılar için bir müttefik haline nasıl gelebileceğini görsel olarak temsil ediyor. AI'nın tüketici için deneyimi nasıl kişiselleştirebileceğine ve yaratıcılığın sanat, bilim, mühendislik ve tasarımın kesişiminde nasıl yer aldığına dair içgörüler sağlar. Yapay Zekâ ve Grafik Tasarım Konferansı, Kasım ayında San Francisco, CA'da 3 günlük bir etkinliktir. Her gün bir tasarım atölyesi, farklı konuşmacılardan konuşmalar vardır.

Min Huei Lu'nun Minarva projesi, 2021'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Min Huei Lu
Görsel Kredileri: Image #1: Creator Min Huei Lu Image #2: Creator Min Huei Lu Image #3: Creator Min Huei Lu Image #4: Creator Min Huei Lu Image #5: Creator Min Huei Lu
Proje Ekibi Üyeleri: Min Huei Lu
Proje Adı: Artificial Intelligence In Design
Proje Müşterisi: Min Huei Lu


Artificial Intelligence In Design IMG #2
Artificial Intelligence In Design IMG #3
Artificial Intelligence In Design IMG #4
Artificial Intelligence In Design IMG #5
Artificial Intelligence In Design IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun