Min Ben Chi: Tatlı Bir Hayal Dünyasına Adım Atın

Chiung Hui Fu ve Ken Lee'nin Yenilikçi Pastane Tasarımı

Chiung Hui Fu ve Ken Lee tarafından tasarlanan Min Ben Chi, tatlı severlerin hayal dünyasını gerçeğe dönüştüren bir pastane. Bu tasarım, ziyaretçilerini, tat ve görme duyularını harekete geçiren fantastik bir yolculuğa çıkarıyor.

Chiung Hui Fu ve Ken Lee'nin sürekli deneylerle pastacılık sektöründe yaratıcı bir yol çizen müşterileri için tasarladığı Min Ben Chi, sıradan yaşamın ötesine geçen yeni bir sahne tasarımı yaratıyor. Yaratıcı tatlılar, bir sihirli değnek gibi işlev görerek pastaları mutluluk beklentisi olan tatlı bir deneyime dönüştürüyor. Mağazaya giren herkes, dekorasyon tarafından çekilir ve tat ve görme duyularını harekete geçiren fantastik bir yolculuğa başlar.

Gerçek dünyada bir hayal diyarı inşa eden tasarım, ziyaretçileri tatlıların büyüsüne kapılarak, onların tat tomurcuklarını neşeyle harekete geçiriyor. Tasarım, bu iyi olma hissini somutlaştırıyor. Tatlar, bedensel duyulara aktarılıyor. Bal ve şekerle sarılan insanlar için rüya yeni başlıyor.

Orjinal binanın korunan kısmı ve tavan ve sütunlarda kasıtlı olarak bırakılan kalıp izleri, bir patina etkisi yaratıyor. Benzer unsurlar, duvar kalıbı, aletler, tuğla duvar kapı çerçevesi, avize ve gömme ışıklar, melek koruyucu duvar resmi, kaba taş zemin, plastik balon ve tek boynuzlu at. Bunlar, dört metrenin üzerindeki zeminden havada buluşuyor, düşen düzenin dinamizmiyle baş döndürücü bir genişlik veriyor.

132.23 metrekarelik mülk, modern ve klasik arasında özgürce gidip gelen bir alan tanımlıyor. Klasik yay, kemerli kapı, duvar yüzeyi, ışık standı, kanepe, dolap ayakları, sandalye, Fransız retro ayna ve ikinci kata çıkan altın spiral merdiven üzerinde kullanılıyor. Çizgiler, alanı yumuşatarak, fantastik sevimli hayal diyarının rüya sahnesine yanıt veriyor.

Proje, Ekim 2019'da Tainan'da başladı ve Nisan 2020'de Tainan'da tamamlandı. Işık da iyi olma hissine katkıda bulunuyor. Aydınlatma, gündüz saatlerinde saydam parlaklığı artırıyor. Gece olunca, hayal diyarı gizemli derin ormanda bir kulübeye dönüşüyor. Aydınlatma böylece deliklerden parlayan bir takımyıldızı haline geliyor, sanki dahi sessizce gecelerini bekliyor.

İlk kat, melek koruyucularla birlikte tanrıçaların ve prenseslerin iniş yaptığı yerdir. Avize, bir süpernova gibi parlıyor. İkinci katta evcil hayvanlar, çiçekler, geyikler ve kuşlar, mercan rengi ipeksi kadife ve bej çiçek dekoru, hayal diyarının ışık ve gölge oyununu çiziyor. Bej renk, kahverengi ve altın renkler arasında arabuluculuk yapıyor. Turuncu kanepe, yerin merkezini ortaya çıkarıyor.

Min Ben Chi, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FU CHIUNG HUI
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Hey Cheese, Min Ben Chi , 2020 Image #2: Photographer Hey Cheese, Min Ben Chi , 2020 Image #3: Photographer Hey Cheese, Min Ben Chi , 2020 Image #4: Photographer Hey Cheese, Min Ben Chi , 2020 Image #5: Photographer Hey Cheese, Min Ben Chi , 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Chiung Hui Fu and Ken Lee
Proje Adı: Min Ben Chi
Proje Müşterisi: FU CHIUNG HUI


Min Ben Chi IMG #2
Min Ben Chi IMG #3
Min Ben Chi IMG #4
Min Ben Chi IMG #5
Min Ben Chi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun