Montaj Melodileri: Xiaoyi Ma'nın Eğitim Mekanlarına Yenilikçi Yaklaşımı

Öğrenme Topluluklarını Canlandıran Renkler, Formlar ve Yerleşimler

Xiaoyi Ma'nın tasarladığı Montaj Melodileri, Pekin Uluslararası Okulu'nu çeşitli yaş gruplarına ve programlara uygun topluluklarla donatılmış dinamik bir öğrenme merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.

Montaj Melodileri, film montajından ve müzik melodilerinden esinlenerek, her bir öğrenme topluluğunu birbirinden farklı renkler, formlar ve yerleşimlerle doldurmayı hedefliyor. Tasarım mantığı tutarlı olmasına rağmen, her topluluk, öğrenci yaşına ve öğrenme programına uygun olarak tasarlanmış, öne çıkan bir topluluk merkezi ile donatılmış ve sürekli değişen öğrenme gereksinimlerini karşılamak üzere yeniden yapılandırılabiliyor.

Montaj Melodileri, Pekin Uluslararası Okulu'nu yenilemek için proaktif bir iç mekan tasarımı yaklaşımıdır. Bu tasarım, aşırı birleştirilmiş, ciddi kurumsal binayı, çeşitli yaşa uygun, program merkezli topluluklarla güçlendirilmiş çok yönlü, dinamik bir öğrenme merkeziyle değiştirmeyi hedefliyor. Tüm öğrenme toplulukları, müzik melodileri olarak hayal edilmiş ve okul ortamının yeni düzenini aktive etmek için benzersiz bir montaj oluşturmuştur.

Çevre dostu, maliyet etkin ve düşük bakım gerektiren malzemelerin seçiminde anahtar rol oynar. Küçük pencereler, basit formlar, alçak saçaklar, mütevazı erişim renkleri ve bol miktarda ahşap ve beton kaplamalar, doğal ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için kullanılır. Maksimum esneklik sağlamak için hareketli bölme duvarlar ve sabit olmayan mobilyalar kullanılır.

Proje, farklı eğitimciler ve öğrenciler tarafından temsil edilen 5 öğrenme topluluğunu içerir. Tasarım ekibi, tasarım stratejilerini birlikte oluşturmak için bu kişilerle yakından çalışmıştır. Tasarımcı, geri bildirimlerini gözlemlemek için hatta anaokulu öğrencileriyle bile çalışmıştır.

Pekin Uluslararası Okulu (ISB), Çin'in Pekin şehrinin Shunyi Bölgesi'nde bulunmaktadır. Tasarım, Mayıs 2017'de başladı ve inşaat süreciyle devam etti. Toplamda yaklaşık üç buçuk yıl süren bu süreç, Eylül 2020'de ISB'nin öğrencilerini ve öğretmenlerini yeni genişletilmiş ve yenilenmiş tesisine taşımasıyla son buldu.

Montaj Melodileri, Pekin'de kurulan ilk uluslararası okul olan ISB, 50 ülkeden EY3'ten G12'ye kadar 1.650 öğrenciden oluşmaktadır. Mevcut binanın aşırı birleştirilmiş alanları, müfredat yenilikleri için kritik olan öğrenci çeşitliliğini ve öğrenme programlarını temsil edemez. Tasarımcılar, eğitimciler ve yöneticilerle işbirliği içinde, Montaj Melodileri adlı proaktif bir mimari yaklaşımı hayata geçirerek, okulu öğrenme ortamının öncüsü haline getirmiştir.

Montaj Melodileri, Pekin Uluslararası Okulu'nu yenilemek için proaktif bir tasarım yaklaşımıdır. Bu tasarım, bu K12 okulunu, ciddi kurumsal binayı çeşitli yaşa uygun, program merkezli topluluklarla güçlendirilmiş çok yönlü, dinamik bir öğrenme merkeziyle değiştirmeyi hedefliyor. Düşünceli tasarım stratejileri sayesinde, okul aktivitesi 3 yıllık inşaat süresince bir gün bile durmadı.

Montaj Melodileri, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede başarı gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Inclusive Architectural Practice
Görsel Kredileri: Zhi Xia
Proje Ekibi Üyeleri: Xiaoyi Ma Jiajia Wang Pengfei Chen Yan Xia Yang Ming Xuejiao Zhou Chaoyi Meng Weihui Yan Renzheng Zhu Jing Wang Xiaoang Li Xuan Zhang Haining Gu Jing Zhu Jiayi Wu Yajuan Li Yue Zhao Min Shao
Proje Adı: Montage of Melodies
Proje Müşterisi: Inclusive Architectural Practice


Montage of Melodies IMG #2
Montage of Melodies IMG #3
Montage of Melodies IMG #4
Montage of Melodies IMG #5
Montage of Melodies IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun