Uzayın Derinliği: Yenilikçi Bir Yaşam Alanı Tasarımı

Hung-Yu Chen ve Yi-Chia Kao'nun Ödüllü İç Mekan Tasarımı

Yui Designs ekibi, ışığın ve gölgenin farklı açılarından zengin bir görsel deneyim sunarak, düşük sınırlı bir alanın içindeki canlılığı genişletmek için yeni bir yaşam alanı tasarımı sunuyor.

Hung-Yu Chen ve Yi-Chia Kao, "Uzayın Derinliği" adlı projesiyle, mekanın yeni derinlik anlamlarını sunmayı hedefliyor. İtalya'dan ithal edilen özel boyalar, ahşap dokulu karolar, aynalar, donanımlar, İtalya'dan ithal edilen benzersiz taş levhalar, titanyum kaplı çelik levhalar ve Chang Hong camları gibi malzemelerle, tasarımcılar, özgün bir mekan yaratıyorlar.

Proje, yaşam alanı, yemek alanı, dinlenme alanı ve özel alanlar olan ana yatak odası, ikincil yatak odası, banyo alanı ve çalışma alanını içeren yaklaşık 40 pinglik bir alanı kapsıyor. Tasarımcılar, aile üyelerinin ve yaşam tarzlarının değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, mekanı yeniden düzenlediler.

Chen ve Kao, bu tasarımın diğerlerinden farkını, kuzey ve batıdaki doğal güneş ışığının ilerleyen ışık ve gölge etkilerini birleştirerek, T şeklinde bir temel üzerinde mekanı yeniden düzenlemek olarak açıklıyorlar. Bu yaklaşım, orijinal dolambaçlı, dar ve çok bölümlü durumu çözerken, geniş ve özgür bir trafik akışı sunmayı hedefliyor.

Chen ve Kao'nun tasarımı, 2020 yılında Tayvan'da tamamlandı. Tasarımcılar, T şeklini kamusal trafik akışı planlamasının temeli olarak kullanarak, pencerelerin her iki tarafından gelen güneş ışığı ile ilerleyen bir mekan derinliği çizdiler. Aynı zamanda, tasarımcılar, açık uçlu bir tasarım yöntemi uyguladılar ve farklı malzemelerin birleşim oranını, ışık ve gölge gradyanları ile birleştirerek, düzgün ve özgür bir trafik akışı sağladılar.

Chen ve Kao, bu tasarımın en büyük zorluğunun, mekanda daha nüfuz eden bir görsel etki sunmanın nasıl olacağı olduğunu belirtiyorlar. Tasarımcılar, aile üyelerinin aktivite alışkanlıklarını ve iki evcil hayvanın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, orijinal dolambaçlı ve ayrılmış mekanı daha özgür, daha nüfuz eden bir yaşam hattı olarak düzenlediler.

Chen ve Kao'nun tasarımı, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Bronz Ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hung Yu Chen
Görsel Kredileri: Yu [ i ] Design Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Hung-Yu Chen, Yi-Chia Kao
Proje Adı: The Depth of Space
Proje Müşterisi: Hung Yu Chen


The Depth of Space IMG #2
The Depth of Space IMG #3
The Depth of Space IMG #4
The Depth of Space IMG #5
The Depth of Space IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun