Geleceğin Sürdürülebilir Fuar Standı: Furniture Pavilion S

Rooi Design and Research tarafından tasarlanan, sürdürülebilir ve dönüştürülebilir bir mobilya sergi alanı

Shanghai Uluslararası Mobilya Fuarı 2019'da tanıtılan Furniture Pavilion S, sürdürülebilirlik ve dönüştürülebilirlik prensiplerine dayanan bir tasarıma sahip. Bu özgün tasarım, fuar standlarının çevre dostu olabileceğini gösteriyor.

Rooi Design and Research tarafından tasarlanan Furniture Pavilion S, 821 adet standart boyutlarda prefabrik kontrplak kullanılarak inşa edildi. Bu malzeme, yerinde hızlı bir şekilde montaj ve demontaj yapılabilmesini sağlıyor. Standın tasarımı, ziyaretçilerin mobilyaları farklı açılardan incelemesine olanak sağlayan modüler kontrplak birimlerden oluşuyor. Fuarın sonunda ise tüm pavilyon, yakındaki bir topluluk için tasarlanmış 410 takım mobilyaya dönüştürülüyor.

Bugünün kapitalist dünyasında, birçok sergici geçici showroomlar inşa ediyor ancak bu durumun çevreye verdiği zarar genellikle göz ardı ediliyor. Bu duruma bir yanıt olarak, Furniture Pavilion S, dairesel ekonomi prensiplerini kullanarak fuarların nasıl daha çevre dostu hale getirilebileceğini gösteriyor.

Pavilyon, hızlı montaj ve demontaj için standart boyutlarda prefabrik kontrplak parçalarından oluşuyor. Geri kalan kısmı ve hiperboloid çatısı (pozitif ve negatif kemerli çelik yapı) çelikten yapılmıştır ve yarı saydam germe kumaşla kaplanmıştır. Bu sayede hava koşullarına karşı koruma sağlanırken, güneş ışığının sergi alanına eşit şekilde dağılması sağlanıyor. Tüm alanın sütunlara ihtiyaç duymadan ayakta kalabilmesi, showroom'un temiz ve şık bir görünüm sunmasını sağlıyor.

Furniture Pavilion S, sadece bir mobilya showroomu değil, aynı zamanda fuar sırasında ziyaretçilerin dinlenebileceği bir alan. Bina cephesi, kapı, pencere ve duvar öğelerini bulanıklaştıran ve işlevleri bir araya getiren modüler kontrplak birimlerden oluşuyor. Pavilyonun şeffaf cephesi bol miktarda güneş ışığı yakalar, ancak 1.22 metre derinliğindeki pencere, güneşin doğrudan showroom'a ışık vermesini engeller.

Furniture Pavilion S, kolayca sökülebilir ve sürdürülebilir bir showroom olarak geliştirildi. Fuarın ardından, tüm bina, yakındaki kırsal toplulukta bulunan Kapsamlı Kültürel Hizmet Merkezi'nde kurulan 410 set altıgen masa ve dikdörtgen sandalyeye dönüştürüldü. Mobilyalar, toplu kullanım için bir araya getirilebilen ve yerel etkinlikleri teşvik eden oyunlu bir kuruluma sahip. Ayrıca dairesel ekonomi prensiplerini kullanıyor.

Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2021'de Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, mükemmel teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal yetenekleri ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zuoqian Wang, Dan He
Görsel Kredileri: Photo: Feng Shao, Ming Chen Video: ROOI Design and Research
Proje Ekibi Üyeleri: Design firm: ROOI Design and Research Chief designer: Zuoqian Wang Structural design: Song Wang
Proje Adı: Furniture Pavilion S
Proje Müşterisi: Zuoqian Wang, Dan He


Furniture Pavilion S IMG #2
Furniture Pavilion S IMG #3
Furniture Pavilion S IMG #4
Furniture Pavilion S IMG #5
Furniture Pavilion S IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun