Çocukların Hayal Gücünü Tetikleyen Mobilya: Animal

Çocuklar İçin Hem Eğlenceli Hem de Fonksiyonel: Çok Amaçlı Tabure

Çocukların kullanacağı mobilyaların daha eğlenceli ve hayal gücüne hitap eden bir tasarıma sahip olması gerektiğini düşünen tasarımcılar Li Yuanwei, Qi Yu ve Zhao Hongchuan, çocuklarla ilginç etkileşimler kurabilen, onlara eşlik eden ve hayal gücünü tetikleyen bir ürün tasarladılar. Ürün, bir tabure olmanın yanı sıra çocukların eğlenceli bir oyun arkadaşı olarak da kullanabileceği bir tasarıma sahip.

Animal adı verilen bu tasarım, bir çocuk taburesinden çok daha fazlası. Üç ayaklı bir tabure, kuyruğunu büker ve sevimli bir sandalyeye dönüşür. Basit ve zekice bir yapıya sahip olan bu tasarım, iki farklı form arasında kolayca geçiş yapabilir ve monte edilebilir. Çocuğun küçük oturma alanı olabileceği gibi, çocuğa eşlik eden bir "küçük hayvan" da olabilir. Taburenin ayakları, taburenin yüzeyinden çok daha ötesine açılan eşkenar bir üçgen şeklinde tasarlandı ve bu sayede tabureye inanılmaz bir stabilite kazandırıldı.

Animal, plastik üfleme kalıplama teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Teknik özellikleri 260,260,380 olarak belirlenen bu tasarım, "Tabure, Sandalye, Hayvan" anahtar kelimeleriyle tanımlanmaktadır. Tasarım ekibi Li Yuanwei, Qi Yu, Zhao Hongchuan ve Guo Shengrong'dan oluşmaktadır.

Çocuklar, oturma yerlerini bir eşlikçi hayvan olarak kullanabilir ve hayvanı deforme edebilirler. Bu tasarım, Shenzhen'de Mart 2020'de başladı ve Eylül 2020'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, bu hassas ve çok stabil yapının tasarımı ve testi için çok fazla zaman harcandı.

Animal, çocukların hayal gücünü tetikleyen ve onlara eşlik eden bir tasarım olmasıyla dikkat çekiyor. Üç ayaklı bir taburenin kuyruğunu büken ve sevimli bir sandalyeye dönüşen bu tasarım, basit ve zekice bir yapıya sahip. İki farklı form arasında kolayca geçiş yapabilir ve monte edilebilir. Ayrıca, taburenin ayakları, taburenin yüzeyinden çok daha ötesine açılan eşkenar bir üçgen şeklinde tasarlandı ve bu sayede tabureye inanılmaz bir stabilite kazandırıldı.

2021'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken bir tasarıma sahip. Bu tasarım, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal yeteneği ile beğeni topluyor, mükemmel bir seviyede kalite sunuyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yuanwei LI,Shengrong Guo, Yu Qi,Hongchuan Zhao,
Görsel Kredileri: Yuanwei LI,Shengrong Guo, Yu Qi,Hongchuan Zhao,
Proje Ekibi Üyeleri: Li Yuanwei Qi Yu Zhao Hongchuan Guo Shengrong
Proje Adı: Animal
Proje Müşterisi: Yuanwei LI,Shengrong Guo, Yu Qi,Hongchuan Zhao,


Animal IMG #2
Animal IMG #3
Animal IMG #4
Animal IMG #5
Animal IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun