Phantom: Eski Kültürlerden İlham Alan Entegre Lamba Tasarımı

Alexey Danilin'in Duvar İçi Lamba Tasarımı, Eski Kültürlerle Olan Bağlantıları Canlandırıyor

Alexey Danilin tarafından tasarlanan Phantom, eski kültürlerden ilham alarak, duvar içine entegre edilmiş bir lamba tasarımı sunuyor. Bu tasarım, bir optik yanılsama yaratarak, hacimli bir masa lambasının izlenimini veriyor.

Phantom, duvarın içine yerleştirilmiş tüm parçaları sayesinde, bir masa lambasının hacimli görünümünü yaratıyor. Bu nesne, bir hayaleti andırıyor; onu görüyoruz, ancak farklı bir düzlemde bulunuyor. Tasarımın ilham kaynağı, insanlarda eski kültürlerle bağlantıları canlandırmak isteyen bir arzu oldu. Teknoloji seçimindeki ilham kaynağı, kayaya oyulmuş eski Petra şehriyken, lambanın görünümündeki ilham kaynağı, dışarıdan öz ve sade görünen, içerisi altın mozaikler ve dekorlarla süslenmiş Ortodoks Bizans kiliseleri oldu.

Phantom, iki farklı malzemeden oluşan iki versiyon sunuyor. İlk versiyon, dış tarafı sonradan boyanmak üzere astarlanmış metalden oluşan pirinçten yapılmıştır. LED'ler, yukarıda geniş bir yayılma açısıyla ve aşağıda dar bir açıyla yerleştirilmiştir. Gücü tek bir dokunuşla ayarlamak için alt kısımda bir dokunmatik sensör bulunmaktadır.

İkinci lamba, farklı bir malzemeden yapılmış olmasına rağmen, aynı prensibe dayanıyor. Ancak, bu versiyonun alçıdan yapılması planlanıyor. Bu, tasarımın maliyetini düşürmeyi ve lambanın herhangi bir renkte boyanmasını sağlamayı hedefliyor.

Phantom, yaşam alanlarını aydınlatmak için bir duvar içi lamba olarak kullanılabilir. Ayrıca ticari alanlar için de uygundur. Lamba, ilginç bir yanılsama yaratır ve misafirlerde ve müşterilerde duygusal bir etki yaratır. Lambanın altında bir dokunmatik anahtar bulunur. Bu, lambayla etkileşim kurmanın dokunsal bir deneyimini yaratır.

Phantom projesi, 2021 yılının Mart ayında Moskova'da başladı ve 2021 yılının Nisan ayında Moskova'da tamamlandı. Projenin ana zorluğu, fikrin görselleştirilmesiydi. Çünkü optik bir yanılsamayı net bir şekilde göstermek zordur.

Phantom, 2021 yılında A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Alexey Danilin
Görsel Kredileri: Alexey Danilin
Proje Ekibi Üyeleri: Alexey Danilin
Proje Adı: Phantom
Proje Müşterisi: Alexey Danilin


Phantom IMG #2
Phantom IMG #3
Phantom IMG #4
Phantom IMG #5
Phantom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun