"Crystal": Nargiza Usmanova'nın Işıltılı Sanat Yüklemesi

Yerel Sanatçıların Dönüşüm Temasını Yansıtan Eşsiz Bir Işık Sanatı Yüklemesi

Yaşamlarımız ve yaşam tarzlarımız zamanla değişir (dönüşür). Bu fikri, Toronto, Kanada'daki “Yonge + St. Clair” Sonbahar Sanat Festivali'nde yerel sanatçılar tarafından sunulan 6 sanat yüklemesinden biri olan "Crystal" yüklemesinde kullandık.

Nargiza Usmanova tarafından tasarlanan "Crystal", yerel işletmeleri tanıtmayı amaçlayan “Yonge + St. Clair” Sonbahar Sanat Festivali için yapılmış bir sanat yüklemesidir. "Crystal", kristal örgüsü boyunca dönüşüm sürecini göstermek üzere tasarlanmıştır. Üçgen şekiller kullanarak, bir kristali andıran hacimli bir yapısal kemer oluşturduk. Şekli tanımlamak için tasarıma halat örgüsünü dahil ettik.

Projenin gerçekleştirilmesinde kullanılan malzemeler arasında 115 metre bakır boru, 900 metre halat, 1000 adet bağlantı elemanı ve 5 metre LED Neon Flex bulunmaktadır. Yüklemenin boyutları ise uzunluğu 7.5 m, genişliği 3.5 m ve yüksekliği 3.2 m'dir.

"Crystal" yüklemesi, geçerken hislerini uyandıran ve onları kendi yaşam yolculukları hakkında düşünmeye teşvik eden bir yapıdır. Yapıda kullanılan bakır borular ve halatlar, yaşamın çeşitliliğini simgelemektedir. Bakır borular, insanların kendi yaşamları ve kaderleri üzerinde kontrol sahibi olduklarını ve seçimlerini temsil etmek için kullanılmıştır. Halatlar ise insanların seçimlerini etkileyen birçok faktörü simgelemek için kullanılmıştır.

Yüklemenin amacı, kentsel peyzajla bütünleşmek ve zamanla çevresinden özellikler kazanmaktır. Bu fikri hayata geçirmek için, boruların nasıl bağlanacağına karar vermemiz gerekti. Halat kullanmak, yapının yeterince sağlam olmasını sağlarken aynı zamanda montaj sırasında boruların açılarını ayarlama yeteneğine sahip olmamızı sağladı. Bu işe yaradığından emin olmak için, gerçeğini yapmadan önce iki ek maket geliştirdik.

"Crystal" sanat yüklemesi, Yonge + St. Clair Sonbahar Sanat Festivali (Toronto, Kanada) için yapılmıştır ve yerel işletmeleri tanıtmayı amaçlamaktadır. Crystal, kristal örgüsü boyunca dönüşüm sürecini göstermeyi amaçlayan, 3 metre yüksekliğinde soyut bir 3D nesnedir. Sanatçı, üçgen şekiller kullanarak bir kristali andıran hacimli bir yapısal kemer oluşturmuştur. Şekli belirlemek için, yapı halat örgüsü ile özelliklendirilmiş ve alttan 5 metre LED Neon Flex ışık ile aydınlatılmıştır.

Yüklemenin fotoğraf ve video çekimleri Maxim Zinchuk tarafından yapılmıştır. Telif hakları 2019 yılında Nargiza Usmanova'ya aittir. Bu tasarım, 2021'de A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nargiza Usmanova
Görsel Kredileri: Photographer and videographer - Maxim Zinchuk
Proje Ekibi Üyeleri: Nargiza Usmanova Maxim Zinchuk
Proje Adı: Crystal
Proje Müşterisi: Nargiza Usmanova


Crystal IMG #2
Crystal IMG #3
Crystal IMG #4
Crystal IMG #5
Crystal IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun