Çocukların Hayal Gücünü Tetikleyen Tasarım: The Endeavourers

Much Creative Communication Limited, Çocukların Yaratıcılığını Uyandıran Bir Anaokulu Tasarlıyor

Çocukların hayal gücünü tetiklemek için illüzyonlarla dolu bir ortam yaratan Much Creative Communication Limited, Hong Kong'daki çocuklara güzel bir öğrenme ortamında büyüme fırsatı sunuyor.

The Endeavourers projesi, çocukların hayal gücünü ve beyin yaratıcılığını uyaracak şekilde kapılar, merdivenler, bulutlar ve tavan üzerinde rüzgarın eğrileri gibi grafiksel öğeler yaratılarak hayata geçirildi. Hong Kong'daki konut alanları genellikle geniş olmadığından, çocuklara geniş bir izlenim bırakmak için lobinin geniş bir alan olarak tasarlandı. Özellikle girişte geniş bir bekleme alanı planlandı.

Proje, anaokulunun ilk tasarım ve yenileme aşamasıdır ve 1730 metrekarelik bir alanı kapsar. Bu anaokulunda, toplumun orta ve alt sınıflarından çocuklar eğitim görür. Bu yüzden anaokulu, çocukları resimli kitaplar ve oyunlar aracılığıyla öğrenmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Renk ve mekan koordinasyonuna vurgu yapılırken, tasarım öğretim mutfağı, salon ve resepsiyona odaklanmıştır. Anaokulu, çocukların bu mekanda yaşaması ve öğrenmesi için masallarla soyut iç mekan tasarımı yapmayı hedeflemiştir.

Tasarım, basitlik ve güvenlik odaklı malzemeler ve formlar üzerine kurulmuştur. Tüm mobilya malzemeleri E0 sınıfı kontrplak ile kaplanmıştır ve kullanıcıya zarar verebilecek zararlı maddeler bulunmamaktadır. Ayrıca, tüm mobilyaların tasarımı yuvarlak köşeli olup, sağ açı içermez. Mobilyaların yüzey işlemi, çocukların daha sağlıklı olmasını sağlamak için antibakteriyel teknolojiye sahip malzemeler kullanır. Zemin, temizlenmesi kolay ve çocukların aktivitelere katılırken zarar görmeyeceği tıbbi dereceli doku içermeyen plastik rulo malzeme ile üretilmiştir. Ayrıca, duvarlar için hava kalitesini iyileştiren ve nem geçirmez özelliği olan doğal bir malzeme olan diatomit kullanılmıştır.

Proje, anaokulu çevresini iyileştirmeyi ve toplumu geliştirmeyi hedefleyen bir araştırmaya dayanmaktadır. Toplumu geliştiren çocuklara, aydınlatıcı bir ortamda yaşama ve öğrenme fırsatı verilmiştir, bu da geniş çaplı sosyal değişikliklerin düşüncesini geliştirmeye ve genişletmeye yardımcı olmuştur. Bu proje, kâr amacı gütmeyen bir organizasyon projesi olup, yenileme ve tasarım ücreti için düşük bütçeliydi. Bu, projenin ilk aşaması olduğundan, anaokullarının çeşitli öğretim kavramlarına uyum sağlamak için birçok tasarım ve mühendislik kısıtlaması vardı.

Proje, 2019 Haziran'ında Hong Kong'da başladı ve 2021 Ağustos'unda tamamlandı. Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2021'de Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Measure Mode Company Limited
Görsel Kredileri: Much Creative Communication Limited
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Hammer Tsui Design Director: Edmond Lai Designer: Kate Wong Project Manager: Edmond Lai
Proje Adı: The Endeavourers
Proje Müşterisi: Measure Mode Company Limited


The Endeavourers IMG #2
The Endeavourers IMG #3
The Endeavourers IMG #4
The Endeavourers IMG #5
The Endeavourers IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun