Emeklilik Yaşamının Keyfini Çıkarın: Chih Yi Chen'in Tasarladığı Konut

Emeklilik Dönemine Özel Tasarlanmış, Kişiselleştirilmiş ve Konforlu Bir Konut

Emeklilik dönemine geçiş, iş yoğunluğundan uzaklaşmayı ve birikmiş bilgi ve yaşam deneyimlerinin daha stabil ve içe dönük bir yaşam ortamı gerektirdiği bir aşamadır. Chih Yi Chen tarafından tasarlanan bu konut, sahiplerinin kişilik ve mizaçlarını yaşam alanına entegre etme görevini üstleniyor.

Chih Yi Chen, bu projede sakinlik ve alçakgönüllülükle hareket ederek, önümüzdeki on yılların olası ihtiyaçlarını düşünerek detayları tasarladı. Sahiplerinin ve eşlerinin yaşam alışkanlıklarından yola çıkarak, açık planlı bir oturma odası, yemek odası, mutfak, giyinme odası ve ana banyoya sahip bir ana yatak odası, bir banyolu ikinci yatak odası ve bir ikincil yatak odası olacak şekilde mekansal dolaşımı yeniden planladı ve entegre etti.

Ev sahibinin cömert ve misafirperver olması ve bazen akraba ve arkadaşları ağırlaması gerektiği göz önüne alındığında, tasarımcı mutfakta dört kişilik bir ada barı kurmuş ve yemek odasındaki uzun yemek masası da altı kişiye kadar ağırlayabilir. Oturma odasındaki geniş kanepe oturma alanı ile birlikte, ziyaretçileri ağırlamak için bolca alan bulunmaktadır.

Ev, sahibinin kişiliğini ve tercihlerini mükemmel bir şekilde mekan tasarımına entegre edebilir ve açık bir mekanla sakin ve pragmatik bir mizaç yorumlar. Açık halka açık alan, gri, beyaz ve koyu kahverengi renklerle hakimdir. Giriş ve mutfak gibi sık sık temizlenmesi gereken alanlar, beyaz zemin karoları ile döşenmiştir.

Proje, Mayıs 2022'de Taipei City, Tayvan'da tamamlandı. Bu tasarım, prestijli A' Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Chih Yi Chen'in tasarladığı bu konut, emeklilik dönemine özel olarak tasarlanmış, kişiselleştirilmiş ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Bu ev, sakin ve pragmatik bir mizaçla, açık bir mekanla sahibinin kişiliğini ve tercihlerini mükemmel bir şekilde mekan tasarımına entegre edebiliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chih Yi Chen
Görsel Kredileri: Chih Yi Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Chih Yi Chen
Proje Adı: Enjoyment of Life
Proje Müşterisi: Chih Yi Chen


Enjoyment of Life IMG #2
Enjoyment of Life IMG #3
Enjoyment of Life IMG #4
Enjoyment of Life IMG #5
Enjoyment of Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun