Altın Oranın İlham Verdiği Tasarım: Ring Kitaplık

Da Vinci'nin Vitruvian Adamı'ndan Esinlenen, Rama Akel Tarafından Tasarlanan Özgün Bir Kitaplık

Altın Oran'ın ilham verdiği ve Da Vinci'nin Vitruvian Adamı'nın siluetini taşıyan Ring kitaplık, bilgi saklama işleviyle modern bir estetik sunuyor. Tasarımcı Rama Akel ve ekibi, bu özgün tasarımı yaratırken, estetik ve işlevsellik arasında mükemmel bir denge kurmayı başardı.

Ring kitaplık, tasarımcı Rama Akel'in Altın Oran'dan aldığı ilhamla şekillendi. Tasarım, Da Vinci'nin Vitruvian Adamı'nın siluetini taşıyor ve bakır çubuklarla orkestrasyonu sağlanan bir ritim sunuyor. Bu tasarım, modern medeniyetin ve tüm disiplinlerdeki güzelliğin temel taşı olan Vitruvian Adamı'nı anımsatıyor ve bir bilgi saklama aracı olarak işlev görüyor.

Ring, elle bükülmüş bir metal levhanın mükemmel bir halka oluşturarak kitaplık yapısının ana çemberini oluşturmasıyla üretiliyor. Altın Oran şeklini tamamlayan kare arka plan, ahşap tabana sabitlenmiş ve eşit olarak dağıtılmış pirinç çubuklarla oluşturuluyor. Çubuklar, ünitenin beş rafından üçünün deliklerinden geçiyor. Diğer iki raf, kareye ulaşmayan bükülmüş çubuklar tarafından taşınıyor.

Ring kitaplık, hem mekanla hem de kullanıcıyla etkileşim kurabilen bir ifade parçasıdır. Bir duvara yerleştirilebilir veya iki alanı zarif bir şekilde ayırabilir. Kullanıcının Vitruvian Adamı ve İlahi Oranı ile ilişki kurmasına olanak sağlayarak mekana güzellik, işlev ve değer katar.

Proje, 25 Nisan 2019'da Ürdün, Amman'da basit bir çizimle başladı. Üretim süreci yaklaşık üç ay sürdü. Ring, Kasım 2019'da Dubai'deki Downtown Design Week'te tanıtıldı ve sunuldu.

Tasarımın özgünlüğü ve gücü, tasarımcı Rama Akel ve ekibi tarafından yaratılan estetik ve işlevsellik arasındaki mükemmel dengeye dayanıyor. Bu tasarım, 2021'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal yeteneğe sahip olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kawn Designs
Görsel Kredileri: Shamel Shoupash/ Visualizer , Image #1, 2020 Shamel Shoupash/ Visualizer , Image #2, 2020 Shamel Shoupash/ Visualizer , Image #3, 2020 Shamel Shoupash/ Visualizer , Image #4, 2020 Shamel Shoupash/ Visualizer , Image #5, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Rama Akel, Shamel Shoupash, Zain Alsubani and Koujan Sharkas
Proje Adı: Ring
Proje Müşterisi: Kawn Designs


Ring IMG #2
Ring IMG #3
Ring IMG #4
Ring IMG #5
Ring IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun