Yeşil Işık Çay Bahçesi: Çevreyi Koruyan Yenilikçi Bir Ambalaj Tasarımı

Ren Huang Fang'ın Çevreyi Koruma Ruhunu Yansıtan Ambalaj Tasarımı

Ren Huang Fang'ın çevreyi koruma ruhunu yansıtan, çay posası ve çay kağıdından yapılan yenilikçi ambalaj tasarımı, Yeşil Işık Çay Bahçesi'nin çevreyi koruma misyonunu vurguluyor.

Yeşil Işık Çay Bahçesi, Tayvan'ın Pinglin bölgesinde, Feicui Barajı'nın üst kısmında, Beishi Nehri'nin kaynaklandığı yerde bulunuyor. Kurucusu, doğal çevreyi korumak ve teşvik etmek için organik bitkiler ve yerli türleri kullanıyor. Çevre koruma ruhunu yansıtmak için ambalaj kağıdı, geri dönüştürülmüş çay poşeti kağıdı ve çay posasından yapılmıştır.

Ambalaj malzemesi, çevreyi ve yerli türleri korumak için tasarlanmıştır. Kullanılmış çay yaprağı artığı ve çay poşeti kağıdından yapılmıştır. İllüstrasyon tekniği, Pinglin'deki dört canlıyı (Collared Owlet, Formosan muntjac, Lophura swinhoii, Emerald green tree frog) birleştirir ve bunları yerel çevreye (Bulut, Dağ, Orman, Su) entegre eder. Ambalaj, çevre dostu mürekkeple basılır, dünya ve doğa arasında bir simbiyoz hissi verir.

Çay posası, ambalaj malzemesini yapmak için kullanılır. Üretim süreci, filtre edilmiş çay posası ve el yapımı kağıdı entegre etmelidir. Çevre dostu mürekkep, el yapımı uzun lifli kağıda basılır, çevre koruma ruhuna uygun olarak.

Çay posası ve çay poşeti kağıdının kullanıldığı ambalaj üretimi, çevre koruma ruhunu teşvik eder. Paket üzerine basılı olan, yerel doğal çevreye entegre edilmiş yerli hayvanların basit ve anlaşılır illüstrasyonları ile herkes, Yeşil Işık Çay Bahçesi'nin çevreyi önemsediğini anlayabilir.

Çevre koruma ruhuna yanıt olarak, ambalajda çay yaprağı artığı kullanılır ve kağıda dönüştürülmesi gerekmektedir. Üretim süreci, filtre edilmiş çay yaprağı artıklarının ve el yapımı kağıdın kombinasyonunu aşmalı ve ayrıca çevre dostu mürekkebin el yapımı uzun lifli kağıda basılmasını sağlamalıdır. Bu, genel malzeme teknolojisi ve üretimden oldukça farklı olduğu için önemli miktarda zaman ve kağıt fabrikası araştırma ve geliştirmesi gerektirir, ayrıca baskı teknikleri üzerinde sürekli deney yapılmalıdır. Böylece, Yeşil Işık Çay Bahçesi çevre koruma ruhunu teşvik eder.

Çevre koruma kavramını teşvik etmek, çay atığını geri dönüştürülmüş kağıt geliştirmek için kullanmak, çay üretiminin doğum yeri olan özellikleri vurgulamak ve iyi çayın iyi dağlar ve su ile yapılacağını belirtmek önemlidir. Geri dönüşüm mantığı ile halk, çevre korumanın önemini anlayabilir. Çay içme sürecinde, toprak için bakım ve coşku oluşur, üçünün (insanlar, toprak ve yerli türler) olumlu, mutlu ve sürdürülebilir bir yaşamı olacağı umulur.

Yeşil Işık Çay Bahçesi'nin ambalaj tasarımı, 2021 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bu ödül, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirler için verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Onebook Design Studio
Görsel Kredileri: Onebook Design Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Artistic Director: ren huang fang Designer:pang chih sung Illustrator: chiu li chi
Proje Adı: Green Light Tea Garden
Proje Müşterisi: Onebook Design Studio


Green Light Tea Garden IMG #2
Green Light Tea Garden IMG #3
Green Light Tea Garden IMG #4
Green Light Tea Garden IMG #5
Green Light Tea Garden IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun