LH Shanghai: Bir Ofisin Sanat Galerisine Dönüşümü

Guoqiang Feng ve Yan Chen, Yatırım Şirketini Sanat Galerisi Gibi Bir Ofise Dönüştürüyor

Guoqiang Feng ve Yan Chen, yeni kurulan bir yatırım şirketinin ofisini, şirketin başkanının karakterine uygun bir şekilde, bir ev ve sanat galerisi karışımı bir mekana dönüştürdü.

Ofis tasarımında genellikle ciddi ve resmi bir yaklaşım benimsenir, özellikle de yatırım şirketleri söz konusu olduğunda. Ancak tasarımcılar Guoqiang Feng ve Yan Chen, bu algıyı kırmak ve daha rahat, samimi bir ofis ortamı yaratmak için kolları sıvadı. Şirketin başkanının dost canlısı, mütevazı, basit, zevkli ve bir sanat koleksiyoncusu olması, tasarımcıları bu ofisi bir sanat galerisi gibi tasarlamaya yönlendirdi.

Bu, ölçeği küçük bir yatırım şirketi olan LH Shanghai, tasarımcıların sanatsal, zarif ve rahat bir ofis ortamı yaratma hedefiyle hayata geçirildi. Ofis, şirketin başkanının koleksiyonundan beş fotoğrafı sergiliyor. Bu fotoğraflar, A'Design Ödülü kazanan fotoğrafçı Yicheng Feng tarafından çekildi. Sade ve modern fotoğraflar, mekanın karakteriyle uyumlu. Mobilyalar, konforlu, basit ve ev gibi hissettiren HAY markasından seçildi. PVC dokuma halılar ise, temizlemesi ve bakımı kolay olan BOLON markasından alındı. Şirketin ana müşterileri Japon olduğu için, halılar özellikle kiraz çiçeği renklerinde seçildi.

Ofisin alanı 328 metrekare ve oldukça sınırlı. Tasarımcılar, odalardaki yeterli tavan yüksekliğini tamamen sağlamak için klima borularını koridorun üzerine yerleştirdi. Duvarların bir kısmı camdan yapıldı, böylece odanın içi daha açık hale geldi. Koridorda, tüm koridor boyunca uzanan ve koridoru temiz, parlak ve güçlü bir şekilde yönlendiren gizli bir ışık şeridi kullanıldı.

Ofis, Feng Shui uygulamalarına uygun olarak tasarlandı. Bu, tasarımcılar için bir zorluk oluştursa da, her santimetrelik alanı dikkatlice değerlendirdiler ve hafif bir tasarım stili kullanarak mekandaki karmaşayı başarılı bir şekilde çözdüler. Bu ofis, insanların rahat hissettiği, stres ve acele duygusu olmayan "nazik ve sessiz" bir kadın ofis alanı yaratmak için en basit teknikleri kullanıyor.

LH Shanghai projesi, 2019 yılında başladı ve 2020 yılında tamamlandı. Bu tasarım, pratik, yenilikçi ve profesyonel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bir tasarım olarak, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guoqiang Feng and Yan Chen
Görsel Kredileri: #1: Photographer Yicheng Feng, Reception Area, 2020 #2: Photographer Yicheng Feng, Waiting Area, 2020 #3: Photographer Yicheng Feng, Stuff Lounge, 2020 #4: Photographer Yicheng Feng, Owner Office, 2020 #5: Photographer Yicheng Feng, Meeting Room, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Yan Chen Designer: Yicheng Feng
Proje Adı: LH Shanghai
Proje Müşterisi: Guoqiang Feng and Yan Chen


LH Shanghai IMG #2
LH Shanghai IMG #3
LH Shanghai IMG #4
LH Shanghai IMG #5
LH Shanghai IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun