Poro City: Sıradan Nesnelerden Olağanüstü Bir Sergi Alanı Yaratmak

Chieh-Ting, Yushan Martha ve Kyoung Eun'un Tasarladığı Poro City, Süt Kutularını Yeniden Kullanarak Kentsel Bir Sergi Alanı Yaratıyor

Los Angeles'ın çeşitli topluluklarıyla bir diyalog öneren Poro City, süt kutularını ne tamamen şeffaf ne de tamamen katı bir tuğla sistemi olarak kullanarak sergiyi sert bir sınır oluşturmadan barındırıyor.

Chieh-Ting, Yushan Martha ve Kyoung Eun tarafından tasarlanan Poro City, süt kutularını yeniden kullanarak kentsel bir sergi alanı yaratıyor. Bu tasarım, süt kutularının esnekliğini ve hemen tanınabilir simgeselliğini kullanarak çeşitli tasarım seçeneklerine ve geniş bir kitleye hitap edebilir.

Tasarımın ilham kaynağı, genellikle bir amaç için kullanılan ve daha sonra atılan ambalaj malzemeleri. Ancak, nakliye sandıkları ve paletler gibi bazı ambalaj türleri, dayanıklılık ve yeniden kullanım için tasarlanmıştır. Bu sağlam özellikler genellikle ilk başta amaçlanandan daha sağlam kullanım biçimlerine ilham verir. Süt kutusu için de durum aynıdır.

Poro City, 1100 adet 33 cm x 33 cm x 28 cm boyutlarında süt kutusu kullanılarak inşa edilmiştir ve 200 metrekarelik bir galeriye dağıtılmıştır. Modüler kutu sistemi, kolay ve hızlı bir şekilde monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Gönüllülerin yardımıyla, tüm duvarları bir günden kısa sürede inşa etmeyi başardılar.

Tasarımın amacı, insanların sıradan nesnelerden olağanüstü şeyler yaratma yeteneğini örneklendirmektir. Kullanım amaçları doğası gereği kullanışlı olan süt kutularını sergileyerek, bu beceriyi kutluyor. Parlak ve beklenmedik renkler, malzemeyi daha da yükseltir ve yeni bir şekilde gösterir.

Tasarım, Los Angeles'taki iç ve dış mekanlarda dağıtılabilecek bir tasarım için proje özeti tarafından ilham aldı. Tasarımın, konumundan bağımsız olarak tanınabilir olmasını ve her bir benzersiz mahalleye bağlanırken bir alan yaratmasını istediler. Bu nedenle, uyum sağlama ve tanınabilirlik özellikleri nedeniyle ana yapı malzemesi olarak süt kutularını kullanacak bir parça seti inşasına karar verdiler. Kutular, görüşleri çerçeveleyen ve sergi ile site arasındaki deneyimsel ilişkiyi vurgulayan gözenekli duvarlar olarak bir araya getirildi. Üst üste konmuş tuğla deseni, LA manzarasının ikonik yüzeylerini anımsatan rüzgar blok duvarlarının dokusunu hatırlatır. Sonuç, canlı renklerin bir dizi içinde hoş bir sergi oldu.

Tasarımın bir başka zorluğu da, Tik Tok'tan viral olan süt kutusu meydan okuması nedeniyle duvarlara tırmanmayı caydırmaktı. Bu nedenle, oturma alanını sergi duvarlarıyla bütünleştirmek yerine ayrı bir öğe olarak ele almayı tercih ettiler.

Poro City, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve en iyi endüstri uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chieh-Ting Chuang
Görsel Kredileri: Photo credit: Dylan Corr, Kyoung Eun Park Video Credit: Martha Kriley. Gary Doran Graphic Credit: Nick Imbriale, Christopher Manzano, Philana Kim
Proje Ekibi Üyeleri: Chieh-Ting Chuang Martha Kriley Yushan Men.
Proje Adı: Poro City
Proje Müşterisi: Chieh-Ting Chuang


Poro City IMG #2
Poro City IMG #3
Poro City IMG #4
Poro City IMG #5
Poro City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun