Yi Chun Chung'un "Kalp Motivasyonu" Adlı Tasarımı: İnsan Doğasına Dönüş

Özgün ve İnsan Odaklı Bir Tasarım Anlayışı

Yi Chun Chung, "Kalp Motivasyonu" adlı tasarımında estetiği insan doğasına döndürerek her bir kişiye özel bir tasarım alanı yaratmayı hedefliyor. Bu tasarım, güvenliği ön planda tutan, kavisli bir yürüyüş hattıyla dikkat çeken giriş tasarımıyla başlıyor.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, yoğun trafiğin ve günlük koşuşturmanın arasında bir sığınak oluşturması yer alıyor. Aile bireyleri, günün yorgunluğunu üzerlerinden atmak için evlerine döndüklerinde, kapıyı açtıkları anda karşılaştıkları tasarımın rahatlatıcı etkisiyle streslerini hemen üzerlerinden atıyorlar.

Yi Chun Chung, tasarımın gerçekleştirilmesinde açık çalışma alanı ve geniş aydınlatma tasarımının önemini vurguluyor. Kayar kapılar kullanılarak mahremiyet sağlanırken, yukarı kalkan dolaplar yatakta saklanarak çalışma alanının hızla misafir odasına dönüştürülmesine olanak sağlıyor. Çalışma alanı sadece okuma veya araştırma için değil, mekanın aktive edilmesi için de kullanılıyor. Bu sayede sınırsız olasılıklar yaratılıyor.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, toplamda 85 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Tasarımda laminat parke, İtalyan boya, ince tuğla levha, ızgara, titanyum kaplama, kavisli yüzey, ok şeklindeki fayans ve gizli kapı gibi unsurlar kullanılıyor.

Tasarımın etkileşimi konusunda ise, ana yatak odasının rahat bir uyku atmosferi yaratmak için yumuşak renk sistemiyle tasarlandığını belirtiyor. Pembe ızgara, kapı levhasının kalınlığını gizlerken aydınlatmanın dengesini koruyor. Yatak sonundaki depolama dolabının baskısını önlemek için bir cam vitrin ekleniyor, bu da yaşamın özellikle hassas hissine odaklanıyor.

Projenin 2022 yılında tamamlandığını belirten Yi Chun Chung, tasarım sürecinde ev sahipleriyle tam bir iletişim içinde olduğunu ve tasarımın insanların gerçek ihtiyaçlarına yönelik olması gerektiğini vurguluyor. Tasarımcı, ayrıca tasarımın, üç kuşağın arasındaki mesafeyi dikkatlice düşünerek, kalabalık bir şehirde sınırlı alanın sonsuz değerini keşfetmeye çalıştığını belirtiyor.

Yi Chun Chung'un "Kalp Motivasyonu" adlı tasarımı, 2023 yılında prestijli A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı teşvik eden, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi bir arada kullanabilen ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Yi Chun
Görsel Kredileri: Photographer : GUAN PIN STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Chung Yi Chun
Proje Adı: Heart Motivation
Proje Müşterisi: Chung Yi Chun


Heart Motivation IMG #2
Heart Motivation IMG #3
Heart Motivation IMG #4
Heart Motivation IMG #5
Heart Motivation IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun