LendMe: Ruis Vargas'ın Yenilikçi Marka Kimliği Tasarımı

Finansal Teknoloji ve Ev Eşitliği Pazarında Yeni Bir Soluk

Brezilyalı tasarımcı Ruis Vargas, ev eşitliği ve finansal teknoloji hizmetleri sunan bir fintech olan LendMe için yenilikçi bir marka kimliği tasarladı. Bu tasarım, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design ödülüne layık görüldü.

Ruis Vargas'ın tasarladığı LendMe marka kimliği, markanın yardım ve dayanışma kavramını dengeli bir finansal ilişki içinde müşterisine aktarma hedefini yansıtıyor. Logonun yapısı, birbirine dengeli ikili kodları temsil eden bir ikonografik temsile sahip. Bu, hem bir matematik kavramını hem de LendMe ve müşterisi arasındaki ilişkiyi ifade ediyor, burada borç verme karşılıklı bir süreçtir.

Tasarımın renk paleti, morun güven veren temel rengi ile turuncu ve mavi gibi ilişki renklerinin coşkulu ve yoğun tonlarını bir araya getiriyor. Markanın ikonu, ikili bilgiyi temsil ederken, marka kimliği, mesajın bağlamına ve hedef kitlesine göre ana renkle birleştirilen iki ikincil renge dayanıyor. Bu renkler, B2C için mavi ve B2B için turuncu olarak belirlenmiştir.

LendMe'nin marka kimliği, hem tüketicilere hem de şirketlere hizmet verirken, markanın davranışını figüratiften soyuta, insana özgüden teknolojik olana kadar modüle etmesine olanak sağlayan piksel şeklindeki piktogramlar ve tel çerçeve eğri desenlerinden oluşan bir dil tasarımına sahiptir.

Proje, Şubat 2020'de başladı ve Mayıs 2020'de Sao Paulo, Brezilya'da tamamlandı. Tasarım süreci boyunca, Laika'nın metodolojisi, dilbilimsel ve resimsel beceriler arasındaki sinerjiye dayanıyordu. Her proje, anlamın oluşturulması, bir iddianın ortaya konulması ve küçük grafik anlatıların tasarlanması gerekliliğiyle başlar. Bu sayede, Laika tarafından yapılan marka ve görsel kimlik unsurları, LendMe markasının kültürünün gerçekleştirilmesi ve iletişimin günlük ihtiyaçlarını karşılayan çeşitli görsel anlatılar oluşturmayı mümkün kılar.

LendMe, geleneksel banka ve müşteri ilişkisi modeline bir alternatif sunma hedefiyle ortaya çıktı. Bu nedenle, LendMe marka dilinin, mevcut modelle kopuşu temsil eden bir tutum sergilemesi gerekiyordu. Grafik unsurlar, piktogramlar, logo ve renk paleti, markanın amacının özünü yansıtıyor: hedef odaklı ve hoş karşılayıcı, pratik ama ilkelerle desteklenmiş.

Markanın özgün tasarımı, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ruis Vargas
Görsel Kredileri: Laika Design
Proje Ekibi Üyeleri: Ruis Vargas, Creative Director, Agnes Svilenov, Designer
Proje Adı: LendMe
Proje Müşterisi: Ruis Vargas


LendMe IMG #2
LendMe IMG #3
LendMe IMG #4
LendMe IMG #5
LendMe IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun