Heya: Gen Z İçin Tasarlanmış Otel Odası

Jonny Sin ve Ekibi, Gen Z'nin İhtiyaçlarına Yanıt Veren Bir Otel Odası Tasarladı

Heya, dört farklı konuk tipine hizmet vermek üzere tasarlanmış bir otel odasıdır: Boş zaman, iş, sağlık ve uzun süreli konaklama. Bu oda, Gen Z'nin yeni lüks deneyim olarak gördüğü kişiselleştirmeyi sağlamaktadır.

Heya'nın tasarım süreci, ReardonSmith tarafından yönetildi. Bu ekip, dünya çapında bağlantılı "dijital yerliler" olan Gen Z'nin ihtiyaçlarına yönelik bir otel odası tasarlamak için bir araya geldi. Heya, teknoloji sayesinde konukların ihtiyaçlarına göre dramatik bir şekilde yeniden yapılandırılabilirken, tasarımı gerçekçi, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir olmuştur.

Heya'nın tasarımında kullanılan malzemeler, sorumlu bir şekilde kaynaklanmış ve mobilyalar en yüksek kalitededir. Malzemeler doğaldır, ancak hiçbiri gösterişli değildir ve her şeyin bir amacı vardır. Oda, tavan monteli bir yatak ile tasarlanmıştır. Bu yatak, başlığında bulunan bir sistem aracılığıyla yükselip alçalabilir. Bu sayede, standart bir king oda, bir yatak, banyo ve dinlenme alanı olan bir süite dönüştürülebilir.

Heya, bir otel odasının çok daha fazlasını sunar. Odanın her işlevi, kişisel bir cihaz aracılığıyla kontrol edilebilir. Ayrıca, konukların konaklamalarını kişiselleştirmelerine olanak sağlayan bir dizi olanak sunar. Teknoloji, bir uygulamanın dokunuşuyla odanın parti, iş veya aile alanına dönüşmesini sağlar.

Heya'nın tasarım süreci, uluslararası otelcilik okullarından altı öğrencinin ve HoCoSo'nun misafirperverlik uzmanlarının bir araya gelmesiyle başladı. Ekip, Gen Z'nin ne aradığını anlamak için odak grupları düzenledi ve verileri analiz etti. Bu bilgiler, haftalık atölye çalışmalarında gözden geçirildi ve Heya konsepti altı ay boyunca geliştirildi.

Heya'nın tasarımı, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, güçlü teknik özelliklere ve muhteşem sanatsal becerilere sahip olan, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jonny Sin
Görsel Kredileri: All images copyright by ReardonSmith Architects
Proje Ekibi Üyeleri: ReardonSmith Architects HoCoSo and the Student Team Delight Suited Elektra Lighting MeshMade Lavs
Proje Adı: Heya
Proje Müşterisi: Jonny Sin


Heya IMG #2
Heya IMG #3
Heya IMG #4
Heya IMG #5
Heya IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun