Aspen: Fotoğrafçılar İçin Yenilikçi Bir Tripod Kafa Tasarımı

Colorado Tripod Company, Fotoğrafçıların İhtiyaçlarına Yanıt Veren Yenilikçi Bir Tasarım Sunuyor

Colorado Tripod Company, fotoğrafçıların kamera ayarlarını hızlıca yapabilmeleri için hareket aralığını artırmayı hedefleyen Aspen adlı tripod kafa tasarımını sunuyor. Açık çerçeve yapısı, kamerayı düzleştirmek için tripod bacaklarını ayarlama ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve manzara ile portre oryantasyonları arasında geçiş yapmak için hantal L-braketlerin kullanılmasını gereksiz kılıyor.

Aspen tripod kafası, fotoğraf kompozisyonunu basitleştirmek için fotoğrafçılara geniş bir hareket aralığı sağlar. Açık çerçeve tasarımı, bir kameranın hem manzara hem de portre oryantasyonlarında hızlı ayarlamalar için 90 derecenin ötesinde her iki yönde de dönebilmesine olanak sağlar. Top, ağırlığı azaltırken gücü koruyan delikli bir çekirdeğe sahiptir ve ayarlanabilir kilitli kelepçe, geniş bir kamera plakası yelpazesine hızlı ve güvenli bir şekilde bağlanmayı sağlar.

Aspen, çizilme ve korozyona karşı direnci artırmak için sert anodize edilmiş alüminyum 6061'den yapılmıştır. Paslanmaz çelik ve bronz da etkileşimli dişli parçalar için kullanılmıştır. Tüm parçalar, canlı aletli tornalar veya 5 eksenli frezelerle CNC işlenmiştir ve işleme süreci, toleransları ve uyumu optimize etmek için birçok iterasyon boyunca ince ayarlanmıştır. Özel kilitli düğme, hissi ve ergonomiyi iyileştirmek için enjekte edilmiş kalıplı bir kauçuktan yapılmıştır.

Aspen tripod kafası, fotoğrafçıların kompozisyonel çerçevelemeyi basitleştirmek için tasarlanmıştır. Açık yapısı, hem manzara hem de portre oryantasyonlarında hızlı ayarlamalar yapılabilmesi için geniş bir hareket aralığı oluşturur. Delikli top, ağırlığı azaltırken gücü ve sertliği korur ve kelepçe güvenli, ayarlanabilir ve sezgiseldir. Mat siyah anodize alüminyum bitiş, Aspen'e yıllarca kullanıma dayanabilecek akıcı, modern bir görünüm kazandırır.

Aspen, 2018'de başlayan ve 2020'nin başlarında tamamlanan bir projedir. Tüm tasarım, prototipleme ve üretim işlemleri Amerika'nın Denver, Colorado kentinde gerçekleştirilmiştir. Ürün resmi olarak Temmuz 2020'de piyasaya sürülmüştür. Tasarım, yük kapasitesi, titreşim sönümleme, malzeme seçimi, ağırlık ve mekanik işletme için bir dizi rakip referansı incelenerek ve çeşitli test düzenekleri oluşturularak gerçekleştirilmiştir.

Aspen, 2021'de A' Kamera ve Fotoğraf Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede olan ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandıran bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Colorado Tripod Company
Görsel Kredileri: Colorado Tripod Company
Proje Ekibi Üyeleri: Colorado Tripod Company
Proje Adı: Aspen
Proje Müşterisi: Colorado Tripod Company


Aspen IMG #2
Aspen IMG #3
Aspen IMG #4
Aspen IMG #5
Aspen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun