ShiftCam ProGrip: Mobil İçerik Oluşturucular İçin Devrim Niteliğinde Bir Aksesuar

Armand Van Oord ve ShiftCam Limited Ekibi, Mobil Fotoğrafçılığı Yeniden Tanımlıyor

Armand Van Oord ve ShiftCam Limited ekibi, mobil cihazların kullanımını kolaylaştıran ve DSLR çekim deneyimini mobil cihazlara taşıyan ProGrip'i tasarladı. Bu ürün, mobil içerik oluşturucuların iş akışını her aşamada güçlendirecek bir aksesuar.

ProGrip, kullanıcıların her anını kolayca kaydetmelerini sağlayan bir mobil batarya tutacağıdır. Armand Van Oord ve ShiftCam Limited ekibi, mobil cihazların içerik oluşturma sürecindeki önemini anlayarak, bu alanda bir dönüşüm yaratmayı hedefledi. ProGrip, kullanıcıların rahatlıkla ve kesintisiz bir şekilde içerik oluşturmalarını sağlayan ergonomik bir tasarıma sahiptir.

ProGrip, kullanıcıların mobil cihazlarını hızlı ve kolay bir şekilde donanımlı bir çekim aletine dönüştürmelerini sağlar. Kauçuk tutma yeri, parmakla çekim yapma özelliği ve dengeli ağırlığı sayesinde, uzun süreli çekimlerde bile konfor sağlar. Kablosuz şarj özelliği sayesinde, içerik oluşturma sürecinde hiçbir kesinti yaşanmaz. Ayrıca, kişiselleştirilmiş bir çekim deneyimi için aksesuar takma özelliği de bulunmaktadır.

ProGrip, fonksiyonellik ve ergonomiye odaklanan bir tasarım anlayışıyla üretilmiştir. Kullanıcıların taşıma ve kullanma konforu göz önünde bulundurularak, daha yuvarlak, organik ve minimalist bir tasarım diline sahip bir ürün ortaya çıkmıştır. Güçlü ve akıllı tek parça yapısı, ürünün yüksek oranda geri dönüştürülmüş plastikten üretilmesini sağlamıştır. Bu ürün, kullanıcıların çekim yaparken tamamen deneyime odaklanmalarını ve içerik oluşturma sürecinden keyif almalarını sağlar.

ProGrip, 16cm genişliğinde, 7cm derinliğinde ve 9cm yüksekliğindedir. Geri dönüştürülmüş polikarbonat plastikten ve termoplastik poliüretan tutma elemanından yapılmıştır. Üniversal simetrik kelepçe sistemi, 3 PCB ve toplamda 70'den fazla bileşen içerir. Bluetooth deklanşör düğmesi, 15W kablosuz şarj ve 20W PD şarj çıkışı özelliklerine sahiptir. 2 adet lityum iyon 18650 pil hücresi (toplam 6700 mwah) içerir. Endüstri standartı soğuk ayakkabı montajı ve 1/4 inç vida dişi için genişleme özelliklerine sahiptir.

ProGrip projesi, Kasım 2019'da konsept ve ön mühendislik çalışmalarıyla başladı. Haziran 2020'de Kickstarter'da ShiftCam'in en büyük ürün lansmanı olarak sunuldu. İki ay içinde, proje Kickstarter'da 4000'den fazla destekçi ile 700.000 USD'nin üzerinde bir miktar topladı. Ana proje yönetiminin Hong Kong'da, mühendisliğin Hollanda'da ve montajın Çin'de gerçekleştirildiği ProGrip'in üretimine Mayıs 2021'de başlanacak ve ürün Temmuz 2021'de resmi olarak satışa sunulacak.

ProGrip, 2021'de A' Kamera ve Fotoğrafçılık Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Hayat kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ShiftCam Limited
Görsel Kredileri: Image 1: Creator Armand van oord, Progrip Rendering 1, 2021. Image 2: Creator Armand van oord, Progrip Rendering 2, 2021. Image 3: Creator Armand van oord, Progrip Rendering 3, 2021. Image 4: Creator Armand van oord, Progrip Rendering 4, 2021. Image 5: Creator Armand van oord, Progrip Rendering 5, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Benson KL Chiu Vicki Tsim Armand van Oord Alison Tang Roxy Yeung Kevin Hui Apple Mok Keith Wong
Proje Adı: ShiftCam ProGrip
Proje Müşterisi: ShiftCam Limited


ShiftCam ProGrip IMG #2
ShiftCam ProGrip IMG #3
ShiftCam ProGrip IMG #4
ShiftCam ProGrip IMG #5
ShiftCam ProGrip IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun