Promenade with Elegance: Doğanın Zarafetini Taşıyan Bir Tasarım

Yu-Lin Shih, Doğa ve İnsan Arasındaki İlişkiyi Yansıtan Bir Alımlılık Yürüyüşü Yaratıyor

Yu-Lin Shih tarafından tasarlanan "Promenade with Elegance", doğanın güzelliğini en saf haliyle yansıtan, insan ve doğa arasındaki ilişkiyi sergileyen bir tasarım. Bu tasarım, beton ormanın içinde doğayı taşıyan büyük bir gemi yaratıyor ve doğal taşa organik malzemeler ekleyerek açık ve aydınlık bir alan yaratıyor.

Shih, bu tasarımın ilhamını, doğanın karmaşıklığını basitliğe dönüştürme ve doğayı bir kalem olarak kullanma fikrinden alıyor. Bu sayede, kentsel ziyaretçiler doğanın güzelliğini hayal edebiliyorlar. Aydınlatma ve ışık ayarları sayesinde, yorgun gezginler için kalplerini ısıtan bir lamba yakılıyor.

Tasarımın eşsiz özellikleri arasında, bina cephesine yerleştirilen dik boru sıraları bulunuyor. Bu borular, bir katedraldeki ciddi bir boru orgu gibi tüm misafirleri karşılıyor ve kendi doğal akışını çalıyor. Gece olunca, binadan yumuşak bir ışık dökülüyor, alanı aydınlatıyor ve şehirde kaybolan gezginler için doğaya geri dönen bir yol aydınlatıyor.

Shih, tasarımın gerçekleştirilmesi için taş ve ahşabı parlatarak mekana hiyerarşi katan bir his yaratıyor. İkinci katın alanında dikkatlice bir performans sergileniyor. Beyaz, aşırı dekore edilmemiş alan, ışık ve gölgenin oynamasına izin veriyor ve güzel bir melodi bırakıyor.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, alan 661 metrekare. İç Mekan Tasarımı, Özel Resepsiyon Mekanı, Modern Tarz ve Tayvan etiketleriyle tanımlanıyor. Tasarımın etkileşimi, geniş pencerelerin açılması ve binanın dış duvarındaki borularla yansıtılan yüksek tavanlı alanın aydınlatılmasıyla sağlanıyor.

Proje, 2020'nin Kasım ayında Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, doğal ışığın bol miktarda ve dikkat çekici aydınlatmanın yardımıyla soğuk tonlara dayanan taş ve mobilyaların birbiriyle uyumlu olmasını içeriyor. İlk katın açıklığını sürdüren tasarımcı, cam kullanarak alanın nüfuzunu korurken samimi bir atmosfer yaratıyor ve içindeki misafirlerin rahatlamasını ve doğanın güzelliğini keyifle izlemesini sağlıyor.

Tasarımın yaratılması sırasında karşılaşılan zorluklar arasında, doğanın canlılığını uygun bir şekilde göstermek için düzensiz bir şekilde dağıtılan orijinal, kesilmemiş taşların bulunması yer alıyor. Tasarımcı, taş duvarın altındaki güneş ışığını ödünç alarak ziyaretçilerin insanın en ilkel ve doğal mağara yaşamını düşünmesini ve ne kadar dolu bir canlılık olduğunu düşünmesini sağlıyor.

Proje, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu-Lin Shih
Görsel Kredileri: Image #1 to #5, Photographer: Kuo-Min Lee and Jun-Jie Liu in 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Yu-Lin Shih Designer: Wun-Huei Lyu Designer: Ling-Chun Tseng
Proje Adı: Promenade with Elegance
Proje Müşterisi: Yu-Lin Shih


Promenade with Elegance IMG #2
Promenade with Elegance IMG #3
Promenade with Elegance IMG #4
Promenade with Elegance IMG #5
Promenade with Elegance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun