İlk yıllarında bu alan, ticari birimlerin satışı için kullanılacak. Daha sonra bir etkinlik salonuna dönüştürülecek. Bu nedenle, bu proje tasarlanırken bu konu dikkate alınmış ve mobilyaların hem sabit hem de hareketli düzeni göz önünde bulundurulmuştur.
Projenin özgün özelliklerinden biri, bir sergi alanına ihtiyaç duyulması ve Tahran Gözü projesinin özelliklerini, detaylarını ve replikalarını sunma potansiyelidir. Ayrıca, bu bölümün birinci katında bulunması ve doğal ışık için iki adet çatı penceresi kullanılması, mağara alanının tasarımı için çok özel koşullar sağlamıştır. Bu, tavanın özelliğini veya nötr duvarlara karşı serbest bir form sağlamıştır. Alanın tasarımının vurgusu, bu alanın tasarımı için uygun bir temel sağlayan tavan ve sütunlar üzerinde yoğunlaşmıştır.
Projenin gerçekleştirilmesi için, çekici ancak nötr bir atmosfer sağlama ihtiyacına göre minimal yüzeylerin mantığı kullanılmıştır. Üretim için, bu yüzey birkaç panele (329 adet çift eğrili kompozit panel) bölünmüştür. Bu panellerin üretimi için ana kısıtlama, üç eksenli bir CNC makinesi kullanmaktır (37 kg-m3 yoğunluğunda Styrofoam blok, 1.1.2 m3). Aynı zamanda, panellerin montaj yöntemi ve ana yapıya bağlantı detayları da dikkate alınmıştır.
Projenin teknik özellikleri arasında 290 m2 tavan, 329 adet tavan kompozit paneli ve 200 m2 zemin bulunmaktadır. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında Minimal Yüzey, Dijital Üretim, Hesaplamalı Tasarım ve Dijital Tasarım bulunmaktadır.
Projenin etkileşimi, ziyaretçilerin ilk olarak kişisel olarak sağlanan araçları kullanarak Tahran Gözü'nün farklı bölümlerine ve genel ve teknik bilgilerine genel bir bakış atabilecekleri bir bölümle karşılaşmaları şeklinde gerçekleşir. Daha sonra, duvara monte edilmiş ekranlar kullanılarak projeyi personel rehberliğinde tanıtırlar. İkinci bölümde, müşteriler sabit ve hareketli mobilyaların yanına oturabilir ve satış müdürünün açıklamalarını dinleyebilirler. Son aşamada, ziyaretçiler oturarak veya ayakta durarak projeye dair bir projeksiyonun olduğu büyük bir ekranla karşılaşırlar.
Proje, Nisan 2016'da Tahran, İran'da başladı ve Haziran 2018'de tamamlandı. Bu proje, Tahran Gözü Ticari ve Eğlence Kompleksi'nin mağazalarının satışı için bir satış ofisiydi.
Projenin altında yatan araştırma, mevcut dünya makalelerini ve dergilerini kullanma şeklinde gerçekleştirildi. Araştırmanın hedefleri arasında, en az malzeme kullanımı ve en kısa sürede serbest form bir kabuk yapma, projenin tesislerini kullanarak daha fazla enerji tüketimini tasarruf etme ve optimal sulama göz önünde bulundurularak yeşil alan kullanma yer alıyordu.
Projenin tasarım notlarına göre, Buz Mağarası, benzersiz bir kaliteye sahip bir alan gerektiren bir müşteri için bir showroomdur. Bu arada, Tahran Gözü Projesi'nin çeşitli özelliklerini sergileyebilen bir kapasiteye sahiptir. Projenin işlevine göre, nesneleri ve gerektiği gibi etkinlikleri göstermek için çekici ancak nötr bir atmosfer gereklidir. Minimal yüzey mantığının kullanılması tasarım fikriydi. Entegre bir örgü yüzey, tüm alanı kaplar. Farklı kullanımlar için gereken alan, yüzeye uygulanan yukarı ve aşağı yönlü dış kuvvetlere dayanarak oluşturulur. Üretim için, bu yüzey 329 panele bölünmüştür.
Projenin fotoğrafları Parham Taghiof (Persia Photography Center) tarafından çekilmiştir. Telif hakları Fatemeh Salehi Amiri'ye aittir ve 2018 yılında kaydedilmiştir. Ticari markalar arasında "Sizan (2011) Fatemeh Salehi Amiri, Omid Amini, Avid Amini" bulunmaktadır.
Proje, 2021'de A' İç Mekan Alanı, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, saygı duyulan ürünler ve parlak fikirlerdir.
Proje Tasarımcıları: Fatemeh Salehi Amiri
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Parham Taghiof (Persia Photography Center), Ice Cave, 2018.
Image #2: Photographer Parham Taghiof (Persia Photography Center), Ice Cave, 2018.
Image #3: Photographer Parham Taghiof (Persia Photography Center), Ice Cave, 2018.
Image #4: Photographer Parham Taghiof (Persia Photography Center), Ice Cave, 2018.
Image #5: Photographer Parham Taghiof (Persia Photography Center), Ice Cave, 2018.
Other Images: Photographer Masih Mostajeran (Deed Studio)
Proje Ekibi Üyeleri: Architecture Firm:
Omid Amini and Partners
Architects in charge:
Omid Amini
Fatemeh Salehi Amiri
Design Team:
Mehrad Mahnia
Fatemeh Salehi Amiri
Executive Manager:
Fatemeh Salehi Amiri
Omid Amini
Supervisor:
Fatemeh Salehi Amiri
Mehrad Mahnia
Contractor:
Sizan Company
Proje Adı: Ice Cave
Proje Müşterisi: Fatemeh Salehi Amiri