Geleceğin Önsözü: Robin Wang'ın Zaman Yolculuğu Kavramıyla Şehir Tarihini Anlatan Sergi Merkezi

Geçmişi, Bugünü ve Geleceği Bir Araya Getiren Yenilikçi Tasarım

Robin Wang'ın "Geleceğin Önsözü" adlı projesi, şehir gelişimini izleyerek yerel halkın ve göçmenlerin ortak anılarını canlandırıyor. "Zaman yolculuğu" kavramının uygulanması, nesiller ve şehirler arasındaki duygusal bağları güçlendiriyor. Mekanı geçmiş, bugün ve gelecek olmak üzere üç boyuta ayıran bu tasarım, kapalı döngü bir deneyim yaratıyor ve ziyaretçilere nostaljik ihtişamı göstererek daha iyi bir yaşam umudunu sunuyor.

Her metropolün kendi tarihine sahip olduğunu belirten Wang, örneğin Zhengzhou'nun sonsuz tarım arazilerinden yoğun çatılı evlere ve bugünkü yüksek binalara kadar olan dönüşümünün nesillerin anılarını taşıdığını ifade ediyor. Günlük yaşamdan hedeflere doğru çabalara kadar, insanların günlük yaşamının kentsel refahı ördüğünü belirtiyor.

2288 metrekarelik bu sergi merkezi, zamanı ipucu olarak alıp kentsel köyün yaşam tarzını ve mimari formunu dekonstrüksiyon yaparak, yıllar içindeki şehir değişimlerini modern teknoloji ile sunuyor. Proje, 2022 yılının Ocak ayında Çin'in Zhengzhou şehrinde başladı ve Temmuz 2022'de tamamlandı.

Wang'ın tasarımı, coğrafi olarak bir köyde yer aldığı için, form olarak çevresinden ayrılmasını sağlarken, insanlık açısından uyumlu bir varoluşu sağlamak için çok çaba sarf ettiğini belirtiyor. Fonksiyonlar açısından, en büyük zorluk, müşterinin farklı dönemlerde farklı işlevlere ihtiyaç duymasıdır. Projenin başlangıçta gayrimenkul geliştiriciye, ancak birkaç yıl sonra bir kamu binasına bağlanması gerekiyor.

Wang, bir şehrin tarihini anlatmanın, sonuçta, halkının hikayesini anlatmak olduğunu belirtiyor. Çünkü eğer insanlar olmasaydı, bu şehrin anlatılacak değerli bir tarihi olmazdı. Her metropolün kendi tarihine sahip olduğunu, örneğin Zhengzhou'nun sonsuz tarım arazilerinden yoğun çatılı evlere ve bugünkü yüksek binalara kadar olan dönüşümünün nesillerin anılarını taşıdığını ifade ediyor. Günlük yaşamdan hedeflere doğru çabalara kadar, insanların günlük yaşamının kentsel refahı ördüğünü belirtiyor.

Robin Wang'ın "Geleceğin Önsözü" projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bu ödül, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten saygın ürünler ve parlak fikirler için verilir.

Tasarımın telif hakları 2022 yılında Robin Wang'a aittir. Tasarımın görsel içeriği hakkındaki telif hakları ve fikri mülkiyet hakları da Robin Wang'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Robin, Wang
Görsel Kredileri: Image #1:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #2:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #3:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #4:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #5:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Video Credits: Robin Wang, The Future Preface, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Robin Wang
Proje Adı: The Future Preface
Proje Müşterisi: Robin, Wang


The Future Preface IMG #2
The Future Preface IMG #3
The Future Preface IMG #4
The Future Preface IMG #5
The Future Preface IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun