Chia-Wei Chen'in Dönüştürülebilir Kaykayı: The Board

Alışılmışın Dışında Bir Kaykay Deneyimi: Taşınabilir, Dönüştürülebilir, Dekoratif

Chia-Wei Chen, kullanıcıların ürünleri kullanma şekillerindeki kalıpları kırmak ve farklı bir deneyim sunmak amacıyla tasarladığı dönüştürülebilir kaykayı "The Board" ile alışılmışın dışında bir kaykay deneyimi sunuyor.

Chia-Wei Chen, kullanıcıların ürünleri kullanma şekillerindeki kalıpları kırmak için tasarladığı dönüştürülebilir kaykayı "The Board" ile alışılmışın dışında bir kaykay deneyimi sunuyor. Kaykayın genel formunu değiştirerek, kullanıcılarına farklı bir senaryo sunmayı hedefliyor. Bu form değişikliği süreci, kullanıcılara görsel bir his veriyor ve bu his, çeşitli yapılarla farklı yoğunluklarda olabiliyor.

Chen'in tasarladığı "The Board", görünümüyle sınırlı olan geleneksel kaykaylardan farklılaşıyor ve kullanıcıların taşımasını kolaylaştırıyor. Dönüştürme süreci, güçlü bir görsel çekicilik sunuyor. Yapısı, onu kolaylıkla bir sırt çantasına sığabilecek bir hale getiriyor. Dairesel görünümü sayesinde evde dekorasyon parçası olarak kullanılabilir veya dar bir alana yerleştirilebilir.

"The Board", alüminyum, demir ve plastik malzemelerden üretiliyor. Tam bir daire şeklinde tasarlanan kaykayın yüksekliği 118, genişliği 305 ve uzunluğu 335 birim. Kruvazör şeklindeki tasarımı ise yüksekliği 118, genişliği 152 ve uzunluğu 626 birim. Kaykay, 57 birbirine geçmeli menteşe ile yapılandırılmış ve menteşelerin bir yön veya diğerine katlanmasıyla, klasik kruvazör şekli mükemmel bir daireye dönüştürülüyor. Bu sayede daha küçük yerlere kolayca sığabiliyor ve hatta dekorasyon için kullanılabiliyor.

Tasarım süreci 2018'de başladı ve 2021'de tamamlandı. Tasarımın en büyük zorluğu, karmaşık dinamik yapısının üretimiydi ve tasarımın 3D yazıcılar için bir DIY kit olarak açık kaynaklı hale getirilmesi düşünülüyor. "The Board", kullanıcılara farklı bir görsel deneyim ve sürpriz sunuyor. Ayrıca, bu tasarım 2021'de A' Vehicle, Mobility and Transportation Design Award'da Altın ödül kazandı.

Chia-Wei Chen'in "The Board" adlı dönüştürülebilir kaykayı, kullanıcıların ürünleri kullanma şekillerindeki kalıpları kırmak ve farklı bir deneyim sunmak amacıyla tasarlanmış bir üründür. Hem taşınabilirliği hem de dönüştürülebilirliği ile alışılmışın dışında bir kaykay deneyimi sunan bu tasarım, aynı zamanda dekoratif bir öğe olarak da kullanılabilir. Bu yenilikçi tasarım, kullanıcılarına farklı bir görsel deneyim ve sürpriz sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHEN,CHIA-WEI
Görsel Kredileri: Main image:CHEN, CHIA-WEI,2019 Optional Image#1:CHEN, CHIA-WEI,2019 Optional Image#2:CHEN, CHIA-WEI,2019 Optional Image#3:CHEN, CHIA-WEI,2019 Optional Image#4:CHEN, CHIA-WEI,2019
Proje Ekibi Üyeleri: CHEN, CHIA-WEI
Proje Adı: The Board
Proje Müşterisi: CHEN,CHIA-WEI


The Board IMG #2
The Board IMG #3
The Board IMG #4
The Board IMG #5
The Board IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun