Astro Tasarım Ekibi'nden Işıkla Dans Eden Koleksiyon: Capsule Collection Volume 01

Sanat, Teknoloji ve Bilimin Buluştuğu Aydınlatma Tasarımları

Astro Tasarım Ekibi'nin yarattığı Capsule Collection Volume 01, işlevlerinin ötesine geçen benzersiz bir aydınlatma üçlüsü sunuyor. Her bir tasarım, çevremizden ilham alarak kalemle çizilmiş bir eskiz olarak başladı.

James Bassant ve kıdemli tasarımcı Riley Sanders tarafından yaratılan koleksiyon, mekanik mükemmelliğin ilham verdiği Orb duvar lambası, antik Yunan iyonik sütunlarının flüt detaylarından esinlenen io Pendant ve hassas bir şekilde işlenmiş karmaşık bir desenle dikkat çeken Halftone duvar lambası olmak üzere üç farklı tasarımı içeriyor.

Astro'nun iyi bir tasarımın sadelik gerektirdiği yaratıcı etosuna uygun olarak, io Pendant, Halftone ve Orb, işlevsel ve güzel olmalarının yanı sıra, seçilen malzemelerden üstesinden gelinmesi gereken bireysel zorluklara kadar her tasarımın kendine özgü olmasını sağlar. Capsule koleksiyonu, Astro'nun tasarım odaklı yaklaşımını pekiştirmek ve yaratıcı sürecini özgürleştirmek için bir platform sağlar. Her biri cesur ve görsel olarak güçlüdür, ancak bir tasarım şemasını sessizce tamamlar.

Astro ürünlerinin sorunsuz bir şekilde çalışması gerektiği için, Orb'un hareketli parçalarının sağlamlığı ve hafifliği, basitliğinin arkasında karmaşık bir mühendislik çözümünü gizler. Halftone, bir dairenin basit formuna odaklanır ve hassas bir desenle donatılmış şeffaf bir akrilik üzerine işlenir. Akriliğin şeffaflığı, ışığın açık veya kapalı olduğu durumlarda duvarın hala görünür olmasını sağlar.

Her bir tasarımın mühendisliği en yüksek standartta olmalıdır. Tasarım estetiğinden ödün vermeden sadece gerekli bileşenlerin dahil edilmesini sağlarız. Astro ürünleri her zaman yaratıcı etosumuz olan 'iyi tasarımın sadeliği talep ettiği' kılavuzluğunda olmuştur ve koleksiyonlarımız trendler tarafından belirlenmez. Şimdiki zamanda sıkıca kök salmışlardır, ancak modanın değişkenliklerinden kaçınan zamansız bir kaliteye sahiptirler. Ürünlerimizin zamanın testine dayanacak şekilde yaratılması ve sık sık değiştirilmemesi hedefimizdir. Her bir öğeyi dikkatlice rafine eder ve düşünürüz, böylece ürün yıllarca herhangi bir mekana sorunsuz bir şekilde uyum sağlar.

Astro Tasarım Ekibi'nin yarattığı Capsule Collection Volume 01, iyi bir tasarımın sadeliği gerektirdiği yaratıcı etosla tutarlıdır. io Pendant, Halftone ve Orb, işlevsel ve güzel olmalarının yanı sıra, seçilen malzemelerden üstesinden gelinmesi gereken bireysel zorluklara kadar her tasarımın kendine özgü olmasını sağlar. Astro'nun tasarım DNA'sını onurlandıran Capsule Collection, herhangi bir tasarım şemasını sessizce tamamlar.

2021 yılında A' Lighting Products and Fixtures Design Award'da Altın ödül kazanan bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Astro Lighting
Görsel Kredileri: Astro Lighting, Capsule Collection Volume 01
Proje Ekibi Üyeleri: Astro Cofounder and Design Director - James Bassant Astro Senior Designer - Riley Sanders
Proje Adı: Capsule Collection
Proje Müşterisi: Astro Lighting


Capsule Collection  IMG #2
Capsule Collection  IMG #3
Capsule Collection  IMG #4
Capsule Collection  IMG #5
Capsule Collection  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun