Steph Lee'nin Çarpıcı "Deconstruction Art" Projesi: Mekan ve İnsan Arasındaki İletişim Köprüsü

Çok Katmanlı Bir Mimari Bakış Açısı ile İç Mekan Manzarasının Zenginliğini Yansıtan Özgün Bir Tasarım

Steph Lee'nin "Deconstruction Art" adlı projesi, ışık ve renklerin mekanda çakıştırılması ve genişletilmesi tekniklerini kullanarak, iç mekan manzarasının ne kadar zengin olduğunu göstermek ve ev ile insanlar arasındaki mükemmel iletişim köprüsünü oluşturmak için çok katmanlı bir mimari bakış açısı oluşturur.

Proje, geniş bir görüş alanına odaklanan açık bir ölçekten başlar. Birinci katta yer alan oturma odası, yemek odası ve mutfak için açık stil bir tasarım planlaması, çok katmanlı bir yapı kullanımı ile pürüzsüz bir mekan dolaşımı oluşturur ve aile ilişkilerini daha da yakınlaştıran bir faktör haline gelir. Her bir alanın tamamlanmış işlevlerini binanın içine entegre eder.

Oturma odasında büyük bir alanı süsleyen L şeklinde bir pencere bulunur. Bu pencere, üst kattaki yemek odası ile alt kattaki oturma odasını birbirine bağlar. Bol miktarda güneş ışığı ve doğal yeşil atmosfer, iç köşeye dökülür ve evin basit özünü, yukarı ve aşağı katmanların değişimleri, çizgiler ve düzlemler arasındaki genişlemeler aracılığıyla gösterir ve dolaşım alanının katmanlarının çeşitliliğini oluşturur.

Projenin iç alanı yaklaşık 460 metrekare. Tasarım, dekonstrüksiyon, açık stil, çakışma, iç mekan manzarası, düşük tonlu renk paleti gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Fiziksel bağlantı, ışık ve gölge arasında ortaya çıktığında, kimyasal bir ilişki, sanal ve katı mekan sınırları arasında oluşur. Basit araçların ve düşük tonlu renklerin kullanımı, sade ve zarif bir tutum yaratmak için kullanılır. Tasarımcı, çerçevesiz manzara ve kentsel şehir arasındaki bağlantıyı sürdürmeyi ve bölgelerin arayüzlerini zayıflatma ve atmosferi koruma hedefini gerçekleştirmeyi umuyor.

Proje, Temmuz 2019'da tamamlandı ve Tayvan'ın Taipei şehrinde yer alıyor. Tasarımcı, lüks tasarıma kıyasla, orta özünün ifadesine ve yaşam ruhunun aydınlanmasına daha fazla dikkat ediyor. Bu projenin tüm dolapları için gizli bir duvar kapısı tasarımı kullanılıyor ve dolap kapıları için görünmez bir görünüm dekore ediliyor. Bu tasarım teknikleri, dolapların neden olabileceği basıncı azaltır, değişen ışık ve gölgeden hafif ve zarif bir his yansıtır, geniş bir ufuk hisseder ve rahat ve konforlu bir yaşamın tadını çıkarır.

Proje, 2 on yıllık bir binadır ve eski bir yeniden yapılandırma planı vardır. İç tasarım ve mühendislik çalışmalarının kapsamı, bu villadaki 1. Bodrum ve yer üstündeki 4 Katı içerir. Üst ve alt katları birbirine bağlayan merdivenlerin kütleleşmesi, basit malzemeler, korkuluk tasarımı ve ışık ve gölge değişimleri aracılığıyla villanın mütevazı tadını gösterir.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Steph Lee
Görsel Kredileri: Steph Lee
Proje Ekibi Üyeleri: Steph Lee
Proje Adı: Deconstruction Art
Proje Müşterisi: Steph Lee


Deconstruction Art IMG #2
Deconstruction Art IMG #3
Deconstruction Art IMG #4
Deconstruction Art IMG #5
Deconstruction Art IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun