AICO'nun "Peyzaj Rulosu" Konseptiyle Şehir İçi Dinlenme Noktası: Sunac Chongqing Dazhulin

Doğal Peyzajı Yansıtan Yapılarla Chongqing'de Kentsel Düzeyde Bir Dinlenme Noktası Yaratılıyor

AICO tarafından tasarlanan Sunac Chongqing Dazhulin projesi, doğal peyzajın dönüşümünü takip eden mimari bir form ile kentsel düzeyde bir dinlenme noktası oluşturmayı hedefliyor. Bu proje, 2021 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödülün sahibi oldu.

Projenin genel tasarım konsepti "Peyzaj Rulosu", araziye bitişik olan kanyon parkı ve doğal su sistemi tarafından ilham alınmıştır. Üç arsa, parkın sınırı boyunca sıralanmış ve mimari form, şehrin doğal peyzajının dönüşümünü takip etmiştir. Dağ, bina; nehir, koridor; boşluk, sokak; köy, patika olarak düşünülmüştür. Chongqing Kültürel Turizm arka planı altında, Kanyon Parkı'nda oyun deneyimi projesi tasarlanmış ve entegre bağlantı alışveriş merkezi oluşturulmuştur.

Projenin eşsiz özellikleri arasında, dağın bina, nehrin koridor, boşluğun sokak ve köyün patika olarak tasarlanması yer alıyor. Kanyon Parkı'nda keyifli rotalar ve düğümler tasarlanmış ve bunlar Alışveriş Merkezi ile entegre edilmiştir. Bu sayede şehir düzeyinde bir dinlenme noktası oluşturulmuştur.

Projede, dağ seli önleme teknolojisi ve yer felaketi önleme teknolojisi gibi teknolojiler uygulanmıştır. Alışveriş Merkezi'nin çatısı, abartılı ve hafif bir şekil etkisi elde etmek için çelik yapı kullanılmıştır. Alışveriş merkezinin cephesi düzenli altıgen şekilli alüminyum levhalardan yapılmıştır.

Projenin teknik özellikleri arasında, 241,920 metrekarelik brüt alan, 73,336 metrekarelik arsa alanı, 117,700 metrekarelik perakende podiumu (7,135 metrekarelik yer altı dahil), 21,000 metrekarelik daire alanı, yer üstünde altı kat perakende ve 7 daire kulesi bulunuyor.

Projenin tasarım sürecinde, araziye tam olarak hakim olmak ve araziyi anlamak için proje üyeleri araziye gidip geniş çaplı bir inceleme yapmışlardır. Chongqing'deki araştırma üssünün bulunduğu yerin şehir planlaması üzerinde çalışılmıştır. Chongqing'in yerel mimari tasarım kod gereksinimlerini tam olarak anlamak için çalışmalar yapılmıştır. Kanyon Parkı'nın planlama ve tasarımını anlamak ve parkı geliştirmek için bir tasarım planı düşünülmüştür.

Projenin en büyük zorluklarından biri, arazinin şehir merkezinden uzak olması ve ana iş merkezine ait olmamasıdır. Bu durum, bu projenin bir simge oluşturma konusunda karşılaştığı bir zorluktur. Ayrıca, arazi dağlık bir arazi olup, parka yakın arazi dik ve parkın en düşük noktasından onlarca metre yükseklik farkı vardır. Arazinin doğu tarafı, ana gösteri yüzeyi olarak kentsel yol boyunca uzanır, ancak hafif raylı yol ve platform, kompleksi 10 metre yükseklikteki bir zeminde bulunarak engeller. Arazinin kentsel yollarla 3 parsel halinde bölünmesi, farklı yükseklikler ve zayıf parsel bağlantıları da bir başka zorluktur.

Sunac Chongqing Dazhulin projesi, Chongqing'in dağlık şehrinde, bir Kanyon Parkı'na bitişik, hafif raylı istasyona bağlanıyor. Şema, Kanyon Parkı ile entegre oluşturma, TOD ile sorunsuz bağlantı ve kentsel Mikro-kültürel tur pozisyonlandırma gibi üç strateji benimser. Bu, 24 saatlik bir kentsel dinlenme noktası oluşturmayı amaçlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AICO Ltd
Görsel Kredileri: Image#1: AICO Image#2: AICO Image#3: AICO Image#4: AICO Image#5: AICO
Proje Ekibi Üyeleri: Rudan Ye Mingjie Yang Jiawei Tong Guogui Zhu Siwei Su Weihua Fu Dan Liang Luqing Zhou Jianhua Zhu Qianhui Shi Cong Chen
Proje Adı: Sunac Chongqing Dazhulin
Proje Müşterisi: AICO Ltd


Sunac Chongqing Dazhulin IMG #2
Sunac Chongqing Dazhulin IMG #3
Sunac Chongqing Dazhulin IMG #4
Sunac Chongqing Dazhulin IMG #5
Sunac Chongqing Dazhulin IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun