Qingdao İnovatif Teknoloji Parkı: Denizin Ruhunu Yansıtan Bir Mimari Harika

AICO tarafından tasarlanan Qingdao İnovatif Teknoloji Parkı, deniz dalgalarının ruhunu yansıtan benzersiz bir yapıya sahip

Qingdao İnovatif Teknoloji Parkı, geniş deniz kıyılarına sahip Qingdao şehrinin ruhunu yansıtan bir tasarıma sahip. Ziyaretçi Merkezi, dalgalı çatı ve zemin yüzeyleri ile 'deniz dalgalarının' ruhunu yakalamaya çalışıyor. Çatı ve zemin arasındaki alan, 'dalgaların üzerinde sörf yapma' enerjisiyle genişler ve akar. Bina, iç mekanı dış şehir alanına doğru genişleten cam perde duvarın dışına taşan çatı ve zemin düzlemlerine sahip.

Qingdao Batı Sahili İnovatif Teknoloji Parkı, Qingdao Batı Hızlı Tren İstasyonu etrafında geliştirilen yeni şehir gelişiminin bir parçasıdır. 110.000 metrekarelik ofis alanı ve 5.000 metrekarelik bir ziyaretçi merkezinden oluşur. Ziyaretçi Merkezi "yeşil, sağlık, akıllı" kavramlarını sergiler. Sinochem Group tarafından bir bilim merkezi, yeni şehir gelişiminin master planını sergileyen bir sergi salonu, toplantı odaları, yemek tesisleri ve bir kahve barı içerir.

Ziyaretçi Merkezi, elektronik akıllı kontrol sistemi, CdTe ince film güneş fotovoltaik entegre paneller, yüksek verimli frekans dönüşüm çoklu hat sistemi, taze hava ısı geri kazanım sistemi, verimli su tasarrufu aletleri, iyonik şelale sistemi, dış korkuluklarla entegre negatif iyon spreyi gibi bir dizi yeşil bina teknolojisi kullanır. Bina şu anda HQE, Sağlıklı Bina 2-Yıldız ve İnşaat 21 sertifikalarını almak üzere.

Ziyaretçi Merkezi'nin toplam brüt alanı 4836 metrekare, arsa alanı 22190 metrekaredir. Bina yüksekliği 16.92m ve üç kattır. Proje, Çin, Qingdao, Huangdao Bölgesi, Batı Dongyue Caddesi'nde bulunmaktadır ve 2020 yılında tamamlanmıştır.

Şehirleşmenin hızlı gelişimi sırasında, mimarın en önemli sorumluluklarından biri, deniz kenarındaki şehrin yerel kültürüne ve doğa ortamına saygı göstermektir. Aynı zamanda, tabanın etrafındaki merkezi peyzaj ekseni ve kentsel ana yol ile iletişim kurarak kentsel alanı ve çevreyi iyileştirmektir. Qingdao denize yakındır. Tasarım süreci boyunca, mimar, dalgayı cepheye nasıl entegre edeceğini düşündü.

Proje tasarımı, fonksiyon ve standardın, duygu ve deneyimin kombinasyonuna büyük önem verirken, aynı zamanda şehir için çevre dostu bir sistem olmayı hedefliyor. Zorluk teknik kısımdan kaynaklanıyor. Dalga şeklinin nasıl gerçekleştirileceği, mimar ve mühendis için düşünülmesi gereken bir konudur. Bu arada, Ziyaretçi Merkezi'nin güneş paneli kullanarak çevre standartlarını karşılaması gerekiyor.

Qingdao Batı Sahili İnovatif Teknoloji Parkı, Qingdao Batı Hızlı Tren İstasyonu etrafında geliştirilen yeni şehir gelişiminin bir parçasıdır. 110.000 metrekarelik ofis alanı ve 5.000 metrekarelik bir ziyaretçi merkezinden oluşur. Kıyı peyzajını mimari formlara ve mekanlara çevirerek ve gelecekteki yenilikler için bir platform sağlayarak, kıyı peyzajını genişletmeyi ve çevirmeyi hedefliyor.

2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Platin ödülüne layık görülen bu tasarım, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmel bir mükemmellik sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AICO Ltd
Görsel Kredileri: Image#1: Arch-Exist Image#2: Arch-Exist Image#3: Arch-Exist Image#4: Arch-Exist Image#5: Yan Zheng
Proje Ekibi Üyeleri: Rudan Ye Jun Zhang Chen Li Yapeng Huang Wenjun Xiao Ming Liu Cheng Yang
Proje Adı: Qingdao West-Coast Technology Park
Proje Müşterisi: AICO Ltd


Qingdao West-Coast Technology Park IMG #2
Qingdao West-Coast Technology Park IMG #3
Qingdao West-Coast Technology Park IMG #4
Qingdao West-Coast Technology Park IMG #5
Qingdao West-Coast Technology Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun