Royal River: Svetoslav Stanislavov'un Modern ve Sürdürülebilir Mimari Anlayışı

Starh - Svetoslav Stanislavov, Plovdiv'deki Yeni Konut Projesiyle Kendine Has Bir İz Bırakıyor

Plovdiv'in eşsiz doğal varlıklarından ilham alan Royal River, modern teknolojileri ve sürdürülebilir tasarım anlayışıyla dikkat çekiyor.

Starh - Svetoslav Stanislavov ve ekibi, Plovdiv'deki yeni konut projesi Royal River ile mimari tasarımın sınırlarını zorluyor. Şehrin benzersiz doğal varlıklarından ve coğrafi konumundan ilham alan ekip, Maritsa Nehri'nin hem birleştirici hem de dinamik bir öğe olarak kentsel dokuya nasıl dahil olduğunu inceliyor. Bu simbiyoz, Royal River'ın konseptine, cephe tasarımına, kullanılan malzemelere ve projenin kurumsal kimliğine yansıtılıyor.

Royal River, sürdürülebilir bir HVAC sistemi, atık toplama sistemi, yüksek hızlı asansörler, her daire için maksimize edilmiş cam kullanımı ve zemin alanının maksimum kullanımını sağlamak için sıkı bir yapı çekirdeği ve kompakt acil durum merdivenlerine sahip olmasıyla çağdaş bir konut binasıdır. Tasarım açısından, Royal River, zamanla uzun ömürlülük ve düşük bakım sağlayan yüksek sınıf kaplama ve cam sistemleri kullanıyor.

Proje, serbest form ve yumuşak köşelerin balkonlar olarak kullanılmasını, büyük ölçekli alüminyum bal peteği paneller ve bükülmüş cam kullanarak gerçekleştiriyor. Cam sistemi ve cephe mühendislik detayları, bu proje için özel olarak tasarlanmıştır. 75 metre yüksekliğindeki bina, yerin 23 katı üzerinde ve 2 katı altında bulunuyor. Brüt alan 17.600 metrekare olarak belirlenmiştir.

Royal River, yeşil bir aks üzerinde yer alarak, Plovdiv'in Kürek Kanalı ve Bunardzhika Tepesi'ni birbirine bağlar. Minimal bina ayak izi kullanımı, çevresinde geniş bir yeşil park oluşturmayı mümkün kılar. Arazi tasarımı ve zemin şekillendirme ile birkaç sosyal ve rekreasyon alanı oluşturulmuştur. Bu alanlar, yoğun bulvardan daha fazla gizlilik sağlar ve görsel ve gürültü bariyeri oluşturur.

Proje, 2021 yılında tasarım aşamasına girdi ve Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde yer alıyor. Royal River, kentsel ve coğrafi bağlam arasındaki oyun ve moire etkisi adı verilen tasarım morfolojisi konsepti üzerine kurulu bir konsepttir. Daha yüksek görsel etki ve yükseklik izlenimi elde etmek için, bu etki, binanın tüm yüksekliği boyunca döşeme ve korkuluk kalınlıkları üzerinde kullanılır.

Royal River, ülkedeki 4 stüdyo arasında yatırımcının özel yarışmasının galibidir. En büyük zorluk, tüm geliştirici gereksinimlerini ve premium konut binası için ayrıntılı programı karşılamaktı. Royal River, Plovdiv, Bulgaristan'da yer alan 75 metre yüksekliğinde bir konut binasıdır. Bina, sürdürülebilir bir havalandırma ve klima sistemi, atık toplama sistemi, yüksek hızlı asansörler, her daire için maksimize edilmiş cam ve zemin alanının maksimum kullanımını sağlayan sıkı bir yapı çekirdeği ve kompakt acil durum merdivenleri gibi bir dizi entegre teknolojiye sahiptir.

2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'ne layık görülen Royal River, pratik ve yenilikçi tasarımlarıyla, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bir yapıdır. Daha iyi bir dünya için katkıda bulunan, tatmin edici ve olumlu duygular sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: STARH
Görsel Kredileri: STARH
Proje Ekibi Üyeleri: Svetoslav Stanislavov Dimitar Katsarov Iva Kostova Radostina Petkova Petar Nikolov Hristo Dushev Borislav Stanchev Zhenia Atanasova Georgi Pasev Ivan Kovachev Vladimir Kavaev Debora Dimitrova Sanya Kovacheva Desislava Georgieva Georgi Beshirov Mirela Teofanova
Proje Adı: Royal River
Proje Müşterisi: STARH


Royal River IMG #2
Royal River IMG #3
Royal River IMG #4
Royal River IMG #5
Royal River IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun