Stylus Studio Limited'ın Doğadan İlham Alan Eşsiz Tasarımı: Çin Moganshan Joe Lalli

Doğal Malzemelerle Beklenmedik Bir Deneyim Sunan Sürdürülebilir Bir Tatil Köyü

Stylus Studio Limited, Çin'in Moganshan bölgesinde yer alan Joe Lalli Resort Hotel tasarımında, bölgenin doğal malzemelerinden, dokularından ve renklerinden ilham aldı. Bu eşsiz tasarım, doğayla iç içe bir deneyim sunarak konukları rahatlamaya ve yenilenmeye teşvik ediyor.

Stylus Studio, Moganshan'ın doğal güzelliğinden ve bölgenin geçmişine ait tasarım anlatısından esinlenerek bu projeyi hayata geçirdi. Dağlar, ormanlar ve suyun birleşiminden oluşan bir mimari ifade yaratmayı hedeflediler. Bu sayede, doğal malzemeler kullanarak beklenmedik bir deneyim sunmayı başardılar.

Projenin özgün özellikleri arasında, Moganshan dağlarının ve bölgedeki göllerin, şelalelerin, çay tarlalarının ve yağmur bulutlarının resmedildiği doğal çevrenin etkileyici bir şekilde yansıtılması bulunuyor. Organik bir formda dört birbirine bağlı yapıdan oluşan tatil köyü, çevresine uyum sağlama amacıyla inşa edildi. Yapının sürdürülebilir karakterine katkıda bulunan unsurlar arasında, bina yönü, dış duvar yapısı, güneş panelleriyle donatılmış yeşil çatılar ve bambu gibi yerel malzemelerin kullanımı yer alıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde, tavanın inşasını basitleştirmek için modüler bir profil kullanıldı. Bambu kabuğu efektini elde etmek için el boyaması bir doku kullanıldı. Bu çözüm, hem uygulaması basit hem de bakımı maliyet etkin bir yöntem oldu.

Stylus Studio, bu projede yerel bir su kaynağını kullanarak dış mekan su özelliklerini, gölleri ve şelaleleri oluşturdu. Bu sayede, sürdürülebilirlik unsurları arasında yer alan bina yönü, dış duvar yapısı, güneş koruma, ek yalıtım sağlayan yeşil çatılar ve bambu gibi yerel ve yenilenebilir malzemelerin kullanımı gibi unsurların yanı sıra, güneş panelleri de kullanıldı.

Projenin en büyük zorluklarından biri, Joe Lalli'nin tasarım felsefesine saygı gösteren ve aynı zamanda organik bir şekilde geniş bir atrium içinde katları birbirine bağlayan bir çözüm bulmaktı. Bu durumda, saf bambu yapısının kullanılmasını engelleyen yangın güvenliği kısıtlamaları nedeniyle, yeni bir malzeme konsepti olarak Cam Takviyeli Alçı (GRG) kullanıldı. Bu ince, hafif ama güçlü malzeme, yerel bir sanatçının yüzeye bambu deseni boyamasıyla birlikte tatil köyünde bir dönüm noktası sağladı.

Stylus Studio, bu projede Moganshan'ın doğal unsurlarını taklit eden bir tasarım DNA'sı oluşturdu. Bambu ve çam ormanları, bulutlarla süslü dağlar, göller ve şelaleler ve resim gibi çay tarlaları gibi unsurlar, otelde yerel malzemelerin beklenmedik bir şekilde kullanılmasını sağladı. Bu anlamlı tasarım, doğa ve teknolojiyi, Asya hassasiyetlerini ve uluslararası estetik anlayışını uyumlu bir şekilde bir araya getirerek, güçlü ama son derece düşünceli bir kimlikle bir otel yarattı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Simon Zeng & Vincent Zhang
Görsel Kredileri: Photography by Edmon Leong
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Interior Designer: Simon Zeng of Stylus Studio Lead Interior Designer: Vincent Zhang of Stylus Studio Architecture Design: Martin Jochman of JadeQA Architects Architecture Design: Kiona Qing W. of JadeQA Architects Lightings / Acoustic / AV consultant: Henry Chan of AEC
Proje Adı: JoeLalli
Proje Müşterisi: Simon Zeng & Vincent Zhang


JoeLalli  IMG #2
JoeLalli  IMG #3
JoeLalli  IMG #4
JoeLalli  IMG #5
JoeLalli  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun