Z-Axis Design'ın "Sanat Dünyası": Teknoloji ve İnsan Arasındaki Uyumun Yansıması

Modern Teknoloji ve İnsan İlişkileri Üzerine Bir Yorum: Z-Axis Design'ın Yenilikçi Konut Projesi

Çağımızda hızla ilerleyen teknoloji, aynı evde yaşayan aile üyeleri arasında bile bir kopukluğa yol açabiliyor. Z-Axis Design'ın "Sanat Dünyası" adlı projesi, bu durumu ele alıyor ve teknoloji ile insan ilişkileri arasında uyumlu bir bağ kurmayı hedefliyor.

Proje, ünlü Japon mimar Toyo Ito tarafından tasarlanan Ulusal Taichung Tiyatrosu'na bitişik bir konutta hayata geçirildi. Konutun kavisli penceresi, tiyatroya mükemmel bir manzara sunuyor ve insan ile doğa arasındaki uyumlu ilişkiyi gözler önüne seriyor. Bu sayede aile üyeleri, tiyatroda hissedilen sanatsal atmosferi evlerinde de yaşayabiliyor ve günün yorgunluğunu bu şekilde atabiliyorlar.

Ev, mermer yapılarıyla göz alıcı ve şık bir görünüme sahip. Aile üyeleri eve geldiklerinde hemen bir galeri havası hissediyorlar. Kavisli pencereye bitişik yapısal duvar, ters dairesel bir yönde tasarlandı. Kavisli duvar, oturma odasının ana özelliğini oluşturuyor ve çift kavisli tavanı ile dikkat çekiyor. Ayrıca, ana banyo, Ulusal Taichung Tiyatrosu'na en iyi manzarayı sunuyor.

Projenin gerçekleştirilmesinde, önceki ana banyonun yetersiz gün ışığından dolayı cam duvar yapıldı ve bu sayede güneş ışığı geniş ve aydınlık bir görsel etki yarattı. Bu tasarım, 177 metrekarelik bir alana sahip ve iç tasarım, konut, ev ve mimari gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor.

Projenin tasarım sürecinde, Z-Axis Design ekibi, Ulusal Taichung Tiyatrosu'nun kavisli elementini ev tasarımına ustaca dahil etti. Giriş yolu, iki hassas ve şık mermer sütunla çevrili olan ahşaplarla süslendi. Bu tasarım, evin diğer alanlarına doğru genişleyen ve yeni bir toplama alanı oluşturan yemek odası ve mutfak arasındaki geniş trafik akışını da içeriyor.

Proje, 2020 yılında Tainan, Tayvan'da tamamlandı ve 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Z-Axis Design
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Moooten Studio, New World of Literature and Art, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Che Wei Lin Designer: Tsae Wei Kao
Proje Adı: World of Art
Proje Müşterisi: Z-Axis Design


World of Art IMG #2
World of Art IMG #3
World of Art IMG #4
World of Art IMG #5
World of Art IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun