Moonshot Bar: Zen İlhamıyla Tasarlanan Fütüristik Sergi Standı

Takeshi Yoshida'dan CES 2024 Japonya Pavyonu için Yenilikçi Yaklaşım

Tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden Takeshi Yoshida, CES 2024 için Japonya Pavyonu'na özgü bir sergi standı tasarladı. Zen felsefesinden ilham alan bu proje, ziyaretçilere Japonya'nın eşsizliğini hissettirme amacını taşıyor.

Tasarım, sadece küçük bir alanda düzenli bir kaos yaratma fikri üzerine kurulu. Beş farklı cazibe noktası; sergi masaları, bilgi bankosu, bir bar, oturma ve sosyalleşme alanı ile büyük bir video ekranının bulunduğu bir etkinlik alanı, ziyaretçilerin ilgisini çekmek için özenle yerleştirilmiş. Etkinlik alanı, ziyaretçileri içeriye çekerken, bar ve oturma alanında etkileşim ve sohbet başlıyor. Ayrıca, sergi alanında bol miktarda yeşillik kullanılarak, sergiden kaynaklanan atıkları azaltma ve sıcak bir atmosfer yaratma konusundaki çevre dostu tutum vurgulanıyor.

Transparanlık ve ferahlık, mekanın tavanının oldukça alçak olması nedeniyle ziyaretçilerin dikkatini çekmede en önemli unsurlar. Bu nedenle, tasarım düşük yükseklikte sergi masaları kullanmayı ve fazla duvar kullanmamayı hedefliyor. Ziyaretçiler, bu sayede alanda bir uçtan diğerine engelsiz bir görüş keyfi yaşayabiliyorlar. Teknoloji temalı bir konvansiyonda çoğu standın kullandığı soğuk beyaz ışık yerine, insanları çekmek ve sıcak bir bar atmosferi yaratmak için bilinçli olarak sıcak beyaz ışık ve yeşil bitkiler kullanılıyor.

Bu tasarım, 60 feet x 50 feet boyutlarındaki bir alanda hayata geçirilmiş. Yani, 18,288 mm x 15,240 mm. Zen, sadeleştirme, transparanlık, ferahlık ve sadelik gibi kavramlar, bu sergi tasarımının anahtar sözcükleri arasında yer alıyor.

Moonshot Bar adı verilen bu sergi standında, ziyaretçiler normal bir stantta bekledikleri gibi sadece ürün ve hizmetlere bakmakla kalmıyor, aynı zamanda rahat bir oturma alanında içeceklerini yudumlayıp sohbet edebiliyorlar. Adının "moonshot" yani "dev bir sıçrama" umuduyla seçildiği bu alan, sergileyiciler ve katılımcılar arasında daha fazla iletişim ve etkileşim yaratmayı hedefliyor. Bu etkileşimler, yeni iş fırsatlarının doğmasına ve hedeflenen dev sıçramanın gerçekleşmesine katkıda bulunabilir.

Tasarımın gerçekleştirildiği en büyük zorluklardan biri, mekanın tavanının çok alçak olması ve tavana asma izni verilmemesiydi. Bu durumda, transparanlık ve ferahlık, ziyaretçileri bu alana çekmek için en önemli unsur haline geliyor. Bu nedenle, tasarım, çok sayıda duvar kullanmamaya ve sergi masalarının yüksekliğini düşük tutmaya odaklanıyor. Ziyaretçiler, alanda bir uçtan diğerine engelsiz bir görüş keyfi yaşayabiliyorlar. Ayrıca, sergileyicilerin demo masaları koridora bakacak şekilde yerleştirilmiş ve sütunlar yaratıcı bir biçimde kaplanmış.

2024 yılında Takeshi Yoshida tarafından tasarlanan bu sergi standı, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin en iyi uygulamalarını birleştiren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü olan ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilen Bronz A' Tasarım Ödülü'ne layık görüldü.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Takeshi Yoshida
Görsel Kredileri: Takeshi Yoshida, 2024.
Proje Ekibi Üyeleri: Takeshi Yoshida
Proje Adı: Moonshot Bar
Proje Müşterisi: Takeshi Yoshida


Moonshot Bar IMG #2
Moonshot Bar IMG #3
Moonshot Bar IMG #4
Moonshot Bar IMG #5
Moonshot Bar IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun