"Red Wave": Teknoloji ve Duygu Arasındaki Kapı

Maiko Mochizuki ve Rei Nishitani'nin Yenilikçi Giriş Tasarımı

Maiko Mochizuki ve Rei Nishitani tarafından tasarlanan "Red Wave", Uluslararası Grafik Sanatlar Fuarı 2022'nin giriş yapısı olarak yerini aldı. Bu tasarım, bir sanat eserinin güzelliğini bir giriş kapısının işlevselliği ile birleştiriyor.

IGAS, ileri baskı teknolojisi tarafından oluşturulan zengin renklerin bir vitrini ve Mochizuki ve Nishitani, bu güzel ve işlevsel yönünü görselleştirmek gerektiğini hissettiler. "Red Wave", teknoloji ile mümkün kılınan "zengin kırmızı" ve ondan etkilenen "kalbimizin hareketi" anlamına gelir. Düz çizgilerin basit formunda, giriş kapısı, geçiş yolunun merkezinde en parlak kırmızıyı yaratmak için renklerin hassas bir gradasyonunu kullanarak, duyguya bir kapı olduğunu işlevsel bir şekilde ifade eder.

"Red Wave", baskı ve ilgili endüstriler için kapsamlı bir uluslararası sergi olan Uluslararası Grafik Sanatlar Fuarı 2022'nin giriş yapısı olarak kuruldu. Enerjik kırmızı renk ve akıcı form, aktif iş görüşmeleri ile dolu ve Covid nedeniyle oluşan durgun koşullardan korkmayan bir sergiyi simgeler.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için kırışıklık önleyici bir kumaş kullanıldı. Bu kumaş, tek taraflı basılı olsa bile grafik tasarımın her iki tarafta da görünmesine izin verir. Kırmızı renklerin hepsi biraz farklıdır ve aydınlatma efektleri daha fazla renk çeşitliliği ve hareket sağlar. Kalıplamanın temeli için kiralık sistem ürünleri kullanıldı. Kumaş, sadece dekorasyon olarak değil, aynı zamanda temeli sabitlemek için de kullanıldı, bu da sütun sayısını en aza indirdi. Bu, güzelliği azaltılmış çevresel etki ile birleştirir.

"Red Wave", ana caddeye kurulduğu için özel bir varlığa sahipti. Sadece girişin adı olarak değil, aynı zamanda mekan içindeki özel sergi alanı, yönlendirme işaretleri, online içerikler vb. için bir tasarım konsepti olarak da kullanıldı, bu da ziyaretçilerin hareket etme stresini azalttı.

En büyük zorluk, bu girişin varlığını nasıl tanımlayacağımızdı. Sergi temasından hayal ettiğimiz şey, "Yeniliğe Yelken Açın!" teması ile, insanların maceracı ruhunun kesiştiği IGAS'ın, ziyaretçilerin büyük dalgalar arasından geçtiği bir okyanus gibi olduğuydu. Sonunda, tasarımda tekrarlanan deneme yanılmalar sonucunda, düz ve eğri çizgilerin birleşimiyle dinamik ve organik olarak güzel bir giriş tasarımı ortaya çıktı.

"Red Wave", Uluslararası Grafik Sanatlar Fuarı 2022'nin giriş yapısı olarak kuruldu. Teknoloji ile mümkün kılınan zengin kırmızı ve ondan etkilenen kalbimizin hareketi anlamına gelir. Enerjik kırmızı renk ve akıcı form, aktif iş görüşmeleri ile dolu ve Covid nedeniyle oluşan durgun koşullardan korkmayan bir sergiyi simgeler. "Red Wave", aynı zamanda mekan içindeki özel sergi alanı, yönlendirme işaretleri, online içerikler vb. için bir tasarım konsepti olarak da kullanıldı, bu da ziyaretçilerin hareket etme stresini azalttı.

Bu tasarım, 2023'te A' Trade Show Architecture, Interiors, and Exhibit Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: MURAYAMA INC.
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer / Kudo Original Photo.Co,.Ltd, Red Wave, 2022. Image #2: Photographer / Kudo Original Photo.Co,.Ltd, Red Wave, 2022. Image #3: Photographer / Kudo Original Photo.Co,.Ltd, Red Wave, 2022. Image #4: Photographer / Kudo Original Photo.Co,.Ltd, Red Wave, 2022. Image #5: Photographer / Kudo Original Photo.Co,.Ltd, Red Wave, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Maiko Mochizuki Rei Nishitani
Proje Adı: Red Wave
Proje Müşterisi: MURAYAMA INC.


Red Wave IMG #2
Red Wave IMG #3
Red Wave IMG #4
Red Wave IMG #5
Red Wave IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun