Papera: Sürdürülebilir Seyahat Deneyimi İçin Yenilikçi Rezervasyon Platformu

Yeşil Puanlarla Ödüllendiren Çevre Dostu Otel Rezervasyon Sistemi

Seyahat severlerin sürdürülebilir otel seçimlerini kolaylaştıran Papera, çevreci uygulamaları teşvik ediyor.

Yingfei Zhuo tarafından tasarlanan Papera, otel rezervasyon sürecine yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. Dijital inovasyonu ve çevre bilincini bir araya getiren bu platform, seyahat deneyimini kökten değiştirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar, otellerin yeşil uygulamalarını göz önünde bulundurarak bilinçli seçimler yapabiliyor. Ayrıca, çevre dostu davranışları yeşil kredi sistemi ile ödüllendirerek sürdürülebilirliği cazip bir hale getiriyor.

Papera, dijital ve fiziksel çevre dostu uygulamaları birleştirerek otel konaklamalarında yeşil seyahat deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Sürdürülebilir otel sıralama sistemi, sürdürülebilirliğe odaklanan olanaklar ve müşteri davranışlarını yönlendirmek ve ödüllendirmek için tasarlanmış bir yeşil kredi sistemi gibi özelliklerle donatılmıştır.

Papera'nın sürdürülebilir rezervasyon platformunun üretimi ve gerçekleştirilmesi, platform geliştirme teknolojileri ve sürdürülebilir tasarım metodolojilerine dayanıyor. Dijital arayüz, kullanıcı geri bildirimlerine dayalı iteratif testler ve rafinmanlar sağlayan çevik geliştirme süreçleri kullanılarak geliştirildi.

Platformun teknik altyapısı olarak HTML5, CSS3 ve JavaScript kullanılarak modern web tarayıcıları ve cihazlarla uyumluluk sağlanıyor. Arka uç için, gerçek zamanlı veri işleme ve depolama destekleyen güvenli, ölçeklenebilir bir bulut altyapısı kullanılacak. Ayrıca, kullanıcı verilerini ve işlemleri korumak için SSL şifrelemesi gibi gelişmiş güvenlik protokolleri entegre edilecek.

Papera kullanıcıları, seyahatlerini çevresel değerleriyle uyumlu hale getirerek, konaklamalarının çevresel etkisini azaltmaya doğrudan katkıda bulunabilirler. Yeşil kredi sistemi, yüksek sıralamalı sürdürülebilir bir otel seçmek, kağıt bazlı geri dönüştürülebilir tek kullanımlık ürünleri seçmek veya kullanmamak ya da otel geri dönüşüm programlarına katılmak gibi çevre dostu davranışları teşvik ediyor. Bu krediler, indirimler veya ödüller için kullanılabilir, sürdürülebilir uygulamaların bir döngüsünü teşvik eder.

Proje, 2023 Eylül'ünde başladı ve 2024 Ocak'ında New York'ta tamamlandı. Turizmin yıllık >35 milyon ton katı atık ürettiği ve bu olumsuz çevresel etkilerin gelecekte artması beklenen bir sektörde, Papera, seyahat deneyimini daha çevre bilinçli ve eğitici bir hale getirerek bu trendi karşılamayı hedefliyor.

Papera'nın geliştirilmesi, otel endüstrisindeki sürdürülebilirlik ile otel rezervasyonunun dijital deneyimi arasındaki boşluğu kapatma zorluğunu sundu. Proje, sadece sürdürülebilir bir alternatif sunmakla kalmayıp, aynı zamanda kullanıcıların konfor ve lüks arzularıyla da rezonans kurması gerekiyordu.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yingfei Zhuo
Görsel Kredileri: Image #1: Designer Junwei Dong, Page Show, 2023 Image #2: Designer Junwei Dong, Page Show, 2023 Image #3: Designer Junwei Dong, Page Show, 2023 Image #4: Designer Yingfei Zhuo, Product, 2023 Image #5: Designer Yingfei Zhuo, Concept Showcase, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Yingfei Zhuo
Proje Adı: Papera
Proje Müşterisi: Yingfei Zhuo


Papera IMG #2
Papera IMG #3
Papera IMG #4
Papera IMG #5
Papera IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun