Ke Luo İmzasını Taşıyan Gözlük Mağazası: Ultimate

Asya'nın Öncü Gözlük Butiğinde Sanat ve Hizmet Buluşuyor

Shangri-La Gözlükleri, Asya'nın öncü gözlük butiklerini yaratma misyonuyla, müşterilere Michelin Yıldızı Servisi sunarak dünyanın önde gelen gözlük markalarını deneyimleme fırsatı veriyor.

Ultimate mağazasına adım atan ziyaretçiler, kültürel özünü sanatsal bir tarzda sergileyen iç mekanla karşılaşıyor. Tasarım sürecinden malzeme seçimine, işçilikten detaylara ve dokulara kadar her aşamada modern ve doğal malzemeler; metal, cam, kaya plakaları ve mikrosement gibi materyaller ustalıkla harmanlanıyor, katmanlı ve fark edilir bir etki yaratılıyor.

"Güneş" imaj duvarı, geometrik eğriler boyunca düzenlenmiş 220 parça altın kaplama paslanmaz çelikten oluşuyor. Merkezdeki güneşten yayılan çelik plakalar, yoğundan seyre doğru geometrik bir dağılım göstererek, ışığın katmanları arasında değişen bir parlaklık efekti yaratıyor ve farklı açılardan bakıldığında çeşitli görsel etkiler ortaya çıkıyor.

145 metrekarelik bir alanı kaplayan bu tasarım, gözlük mağazası, profesyonel hizmet, özelleştirme, sanatsal tasarım gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor. Tasarımcı Ke Luo, müşteriyle defalarca iletişim kurarak tasarım öğelerini tartışmış, sürekli revizyonlar yaparak mevcut tasarımı nihayetlendirmiş. Tasarım belirlendikten sonra zemin dönüşümü, itfaiye departmanı ile iletişim, ürün üretimi, yerinde dekorasyon, yumuşak döşeme seçimi gibi süreçleri de içeriyor.

Proje, 2022 Ağustos'unda Guangzhou'da başlayıp, 2023 Eylül'ünde yine Guangzhou'da tamamlanmış. Tasarımın araştırma aşamasında, "kartal gözü" motifine odaklanılmış; siyah cila üzerine hafif altın bir parıltı ile kartalın geniş gökyüzünde süzülüşünü simgeleyen keskin ve parlak bir bakış yaratılmış. Tasarım ilhamını, baykuşun altın rengi gözünden ve insan göz yapısından alıyor.

Büyük, şeffaf camların duvarlarda geniş kullanımı, mekanı daha şeffaf, aydınlık ve geniş göstererek doğal ışığın içeriye girmesini sağlıyor. Tavanı süsleyen renkli, sanatsal vitray kubbe, Avrupa tarzı eski bir kiliseyi anımsatarak, tüm mekana yayılan kültürel atmosferi daha da pekiştiriyor.

Dış cephe kırmızı tuğla ile Avrupa klasik tasarımının cazibesini mükemmel bir şekilde sergiliyor. Düzenli sıralanmış, formda birlik ve dokuda saflık, tarihin yıpranmışlığı ile modern kültürün çarpışmasını temsil ediyor ve etkileyici bir görsel gerilim yaratıyor. Güneş imaj duvarı, kartal gözü motifleri ve Blok Oyunu. Marka alanı içinde, belirgin Nordik özelliklere sahip mobilyalarla tamamlanan Nordik minimalist tasarım stili kullanılarak modern ve şık bir atmosfer oluşturuluyor.

2023 yılında fotoğrafçı Zhao Bin tarafından çekilen görseller, Duzun Mimarlık Fotoğrafçılığı tarafından telif hakkıyla korunmaktadır. Bu tasarım, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KE LUO
Görsel Kredileri: Photographer: Zhao Bin, Duzun Architectural Photographing, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Luo Ke
Proje Adı: Ultimate
Proje Müşterisi: Chengyi (Guangzhou) Decoration Engineering Co., Ltd.


Ultimate IMG #2
Ultimate IMG #3
Ultimate IMG #4
Ultimate IMG #5
Ultimate IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun