Kuzeydoğu Çin'in Kültürünü Yansıtan İllüstrasyon Serisi

Cui Fan'ın Modern Estetikle Harmanladığı Bölgesel Miras

Kuzeydoğu Çin'in üç eyaletini temsil eden kültürel illüstrasyonlar ve türev tasarımlar üzerine yoğunlaşan Cui Fan, bölgesel kültürün görsel sunum modunu keşfetti. İllüstrasyon dili ve medyası aracılığıyla Kuzeydoğu Çin'in öne çıkan insanlarını ifade eden Fan, bölgesel kültüre yeni çağ anlamı ve modern ifade biçimi kazandırıyor ve insanlarda bölgesel kültüre karşı sevgi ve koruma bilinci uyandırıyor.

Kuzeydoğu Çin kültürüne dair bir illüstrasyon seti olan bu çalışma, bölgenin üç eyaletinden alınan yaratıcı unsurlarla, sahne atmosferi yaratıp renk seviyelerini eşleştirerek ve modern medyayı kullanarak Kuzeydoğu Çin'in benzersiz mimari kültürünü ve mutfak sanatını gösteriyor. Böylece Kuzeydoğu Çin'in insanlık ve doğa kültürü, modern estetikle uyumlu bir şekilde yayılıyor ve bölgenin hikaye kültürüne çağdaş bir anlam katılıyor.

İllüstrasyon ve ifade serisi, illüstratör vektör tasarım yazılımı kullanılarak çiziliyor. Detayları güzel ve ince illüstrasyonları gösterebilmek için yüksek seviye baskı ve üretim teknolojileri kullanılarak üretiliyor. Teknik özellikler olarak 3600 x 3600 piksel, 300dpi, RGB formatında hazırlanıyor.

Modern insanların estetik anlayışına uygun bir şekilde Kuzeydoğu bölgesinin karakteristik kültürünü yaymak için tasarlanan bu illüstrasyonlar, izleyicilerin derin düşünmelerini sağlıyor. Proje, Heilongjiang, Jilin ve Liaoning eyaletlerinin yaratıcı unsurlarını, sahne atmosferini ve renk seviyelerini birleştirerek, Kuzeydoğu Çin'in benzersiz doğal kalıntılarını ve kültürel mutfak sanatını modern estetikle uyumlu bir şekilde yaymayı amaçlıyor.

Proje, Kuzeydoğu bölgesinin Çin tarihindeki yerini ve "anavatanın en büyük oğlu" olarak bilinen bu bölgenin bugün eskisi kadar iyi bir gelişme göstermediğini araştırıyor. Tasarım, mimari ve insanlık yönlerinden Kuzeydoğu Çin'in kültürel turizm tarzını ve şehrin yenilik ve gelişimini gösteriyor. Kültürel mirasın ve yeniliğin teşvik edilmesi, turizm tanıtımının etkisinin artırılması ve üç Doğu eyaletinin kültürel turizm gelişimi için yeni fırsatlar ve olasılıklar sunulması hedefleniyor.

Tasarımın yaratıcı grafik ifadesindeki zorluk, modern estetik ile geleneksel kültürün kombinasyonunda, göz alıcı illüstrasyonların özelliklerinin doğru kavranmasında ve çağın estetik adımlarını takip ederken geleneksel cazibenin korunmasında yatıyor. Parlak renklerin kombinasyonu aracılığıyla, Kuzeydoğu kültürü, bilim ve teknoloji illüstrasyonu anlamında tasarlanıyor. Modernlik ve gelenek arasındaki bu birleşim, Kuzeydoğu Çin kültürünün etkili bir şekilde tanıtılmasını sağlıyor ve bölgenin turizm gelişimini teşvik etmek için ilgili kültürel ve yaratıcı eserler üretilmesine olanak tanıyor.

2024 yılında A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Demir kategorisinde ödüle layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlar arasında saygı görmekte ve profesyonel ile endüstriyel gereksinimleri karşılamaktadır. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlayan ve daha iyi bir dünya katkıda bulunan bu ödül, tasarımın değerini pekiştirmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cui Fan
Görsel Kredileri: Image #1 : Illustration Cui Fan 2024. Image #2 : Illustration Cui Fan 2024. Image #3 : Illustration Cui Fan 2024. Image #4 : Illustration Cui Fan 2024. Image #5 : Illustration Cui Fan 2024.
Proje Ekibi Üyeleri: Cui Fan
Proje Adı: Northeast Custom
Proje Müşterisi: Northeastern University of China


Northeast Custom IMG #2
Northeast Custom IMG #3
Northeast Custom IMG #4
Northeast Custom IMG #5
Northeast Custom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun