Eterno: Altın Oranın İzinde Tasarlanan Marka Kimliği

Yunan Parthenonu'ndan İlham Alan Eterno Logotipi

Eterno, Yunan Parthenonu ve Altın Oran'dan esinlenerek oluşturuldu. Işık ve orantılılık kavramlarından yola çıkarak, Eterno'nun ilk harfi E'nin temel formunu Altın Oran'ı kullanarak tasarladık. Eterno'nun Roma alfabesi, tamamlanan logotipe dayanarak ve Altın Oran'ın orantılılığını koruyarak oluşturuldu.

Kore'nin önde gelen konut kültürünü yönlendiren Eterno markasını tasarladık. Cheongdam'da, Kore'nin temsilcisi zengin köyünde dünya çapında bir mimar olan Rafael Moneo tarafından Asya'da ilk konut alanı ve konut kültüründe öncü bir marka olmak üzere, Eterno'nun marka yönünü belirleyerek ve mimari eserlere dayalı bir marka felsefesi oluşturarak Eterno'nun markasını tasarladık.

Parthenon'un altın oranı Eterno'nun mimari konsepti olduğundan, Eterno'nun marka tasarımı da Parthenon ve altın orana odaklanır. Logotip tasarımı, altın orana uygun şekilde titizlikle tasarlandı ve bundan türetilen tüm tasarım sonuçları aynı konsepti koruyarak genişletildi. Altın oranından oluşturulan 1:1.618 oranı, tasarımın anahtar bileşenleri haline geldi.

Eterno logotipleri, varsayılan tipi kullanır ve alt markalar, manueldeki kullanım kılavuzlarına göre takip eder. Eterno, Kore'nin yüksek uçlu konut kültürünü yönlendiren bir markadır. Zamansız güzellik aracılığıyla, Eterno, sadece mekanın sanatsal değerini değil, aynı zamanda zamanın deneyimsel değerini de kapsayan kalıcılığı arar. Eterno'da, sağlam bir duyu ile inşa edilen her an ve her deneyim, her kişinin hayatını benzersiz kılacaktır.

Eterno markasının başlangıcını duyuran bir marka tasarım projesi olduğundan, en önemli hedef ve başlangıç noktası Eterno markasının konseptini düzenlemekti. Marka yönü, ünlülerini, tutumunu, ilişkilerini ve iyi görünüşlü ve yazılı dilini içeren Eterno'nun marka varlıklarına dayanarak tanımlanmalıydı. Ünlü hale gelmiş ekibi birleştirecek bir plan yapmak istedik. Entegre bir markalama stratejisine dayanarak Eterno'nun benzersiz marka ortamını tasarladık.

Proje, Temmuz 2023'te Güney Kore'nin Seul şehrinde başladı ve ilk proje Şubat 2024'te sona erdi. İkinci proje Şubat 2024'ten bu yana devam etmektedir. Eterno, Kore'nin en iyi konut markası olarak doğdu ve yeni bir konut kültürüne öncülük etmeyi hedefliyor. Eterno markasının gerçekleşeceği ilk model olan Eterno Cheongdam, Seul'deki başka bir zengin köy olan Apgujeong'da ikinci model olarak tanıtılacak olan Eterno Apgujeong ve başka yerlerde tanıtılacak olan Eterno'nun markası, Eterno markasının değerini sistematik olarak düzenleyecektir. Bu, Eterno'nun kendine özgü bir marka olarak kendini konumlandırması için bir fırsat olacaktır.

Bu Tasarım, 2024 yılında A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nde Demir ödülü kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü: Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etmek ve yetkin teknik özellikler için saygı duyulur, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sunghoon kim
Görsel Kredileri: Kim Sunghoon
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Kim Sunghoon
Proje Adı: Eterno
Proje Müşterisi: Eterno


Eterno IMG #2
Eterno IMG #3
Eterno IMG #4
Eterno IMG #5
Eterno IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun