Doğu Deniz Duvarı: Yi Zhang'ın Yenilikçi Tasarımı

Yi Zhang, Dapeng Yarımadası'nda Deneyim Odaklı Turistik Alanlar Yaratıyor

Shenzhen'in doğusunda yer alan Dapeng Yarımadası, dağları ve denizi ile ünlüdür. Yerel balıkçı köyleri ve uzun kıyı şeridi, büyük sayıda turisti çekmektedir. Yi Zhang'ın tasarımı, mevcut deniz duvarına ideal turistik işlevler kazandırmıştır.

Yi Zhang'ın tasarımı, 6 farklı alanı birleştiren birleşik bir işaret sistemi oluşturarak, ziyaretçilere yerel özelliklerin ve canlılığın tadını çıkarabilecekleri benzersiz bir deneyim sunmaktadır. "Yolda okuma" ana tasarım konsepti olarak benimsenmiş ve ziyaretçilere yol ve girişler için bilgi okuma konusunda taze, ilginç ve tam bir deneyim sunulmuştur. Modüler yapılar, farklı mekanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere benimsenmiştir.

Projede, sahne inşaatı ve uzun döngü nedeniyle kurulum kolay ve hızlıdır. Kıyı şartları, tayfun, yüksek tuz ve yüksek nem gibi zorluklar getirir. Panolar, rüzgar yüklerini azaltabilir ve kalıcı direklerle birleşebilir, düzenli metal bağlantı elemanlarının gevşemesini ve korozyonunu önler, bakımı kolaylaştırır.

Yi Zhang'ın tasarımı, deniz duvarları, basamaklar, eğimler ve hatta resifler gibi çeşitli mekanlara uyum sağlayabilen hafif ve zarif panoları ile dikkat çekiyor. Doğrusal hedeflerde net bir rehberlik için canlı gelgit akışı şeklinde oklar kullanılmıştır.

Yi Zhang'ın tasarımı, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviye sergileyen ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Yi Zhang'ın Doğu Deniz Duvarı projesi, deneyim odaklı turistik alanlar yaratma konusunda öncü bir adım olarak görülebilir. Bu tasarım, ziyaretçilere yerel özelliklerin ve canlılığın tadını çıkarabilecekleri benzersiz bir deneyim sunarak, turistik alanların nasıl tasarlanabileceği konusunda yeni bir bakış açısı sunmaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Updesign
Görsel Kredileri: Updesign
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Yi(creative director) Wen Yuehua(project manager) Yan Meiying(designer) Wu Siying(designer)
Proje Adı: Eastern Seawall
Proje Müşterisi: Updesign


Eastern Seawall IMG #2
Eastern Seawall IMG #3
Eastern Seawall IMG #4
Eastern Seawall IMG #5
Eastern Seawall IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun