Yincheng Inc Center Ofisi: Miao Jin Tang'ın Eşsiz Ofis Rehberi Tasarımı

Yüksek Binaların Düz Çizgilerinden İlham Alan, Endüstriyi Aydınlatan Bir Tasarım

Yincheng Inc Center Ofisi, Miao Jin Tang tarafından tasarlanan bir ofis rehberi projesidir. Tasarım, yüksek binaların düz çizgilerinden ilham alarak, endüstriyi aydınlatmayı hedefliyor.

Yincheng Inc Center Ofisi'nin tasarımı, binanın dış ortamındaki "düz çizgi" şeklini doğal olarak çıkarır. İç duvarın "ızgara" elementine yakın olan siyah dikey çizgi, doğal olarak mekana entegre olur. Bu tasarım, ofis ortamının rehber tasarımını belirler.

Miao Jin Tang, tasarımın diğerlerinden farklı kılan özelliklerini şu şekilde açıklıyor: "Işığı yönlendiriyor, endüstriyi yönlendiriyor. Kitap modellemesi ile birleştirildiğinde, bilgi geleceği yaratır. Baijia Gölü'nün kıyısında bulunan şirket, iş ortağı iş ofisini yenilikçi ve yaratıcı bir şekilde oluşturur.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında Tang, "Yincheng Inc Center'ın basit ve net simgesi, mekanın özelliğini açıkça belirtir. Kaplama tipi ve boş tip yöntemini ana olarak kullanır. Kaplamanın renk eşleşmesi genellikle siyah ve beyazdır ve boş tip genellikle antika taklit bakırdan yapılmıştır, bu da düşük anahtarlı bir lüks gösterir." diyor.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, Tang, "1500*50*20mm, Paslanmaz Çelik Boya, Freze Oluk" şeklinde belirtiyor. Tasarımın etkileşimi hakkında ise Tang, "Basit geometrik çizgiler, markanın kendisi gibi titiz ve güvenilir olduğunu anlamına gelir. Çizgilerin düzeni görsel olarak genişletilebilir, mekan hissini artırır. Hassas ve zarif çizgiler, daha sessiz ve hassas. Ayrıca, gerçekçi iç mekan işaretlerinin unsurlarını ve boyutunu olabildiğince azaltmak için çıkarma tasarımı yapılır ve işlevselliği vurgulanır." diye ekliyor.

Yincheng Inc Center Ofisi'nin tasarım süreci 2020 yılında Çin'in Nanjing kentinde gerçekleşti. Tasarımın altında yatan araştırma, farklı iş yaşam sahnelerinin özelliklerinden başlayarak, bir işletme müşterisi ve beyaz yakalı çalışanlar için tüm yönleriyle ve tüm sistemli bir ofis yaşam tarzı oluşturmayı hedefliyor.

Tasarımın yaratıcı, teknik veya araştırma zorlukları hakkında Tang, "Işığı yönlendiriyor, endüstriyi yönlendiriyor. Kitap modellemesi ile birleştirildiğinde, bilgi geleceği yaratır." diye belirtiyor. Tasarımın görsel içeriği hakkında telif hakkı ve fikri mülkiyet haklarına sahip olan Shiguang, 2019'da Variation adlı çalışmayı gerçekleştirdi.

Yincheng Inc Center Ofisi tasarımı, 2021 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Miao Jin Tang
Görsel Kredileri: All Graphics: Photographer Shiguang , 2019, Variation.
Proje Ekibi Üyeleri: Shiguang Qiu、Jian Xu 、 Ling Zang
Proje Adı: Yin Cheng Center
Proje Müşterisi: Miao Jin Tang


Yin Cheng Center IMG #2
Yin Cheng Center IMG #3
Yin Cheng Center IMG #4
Yin Cheng Center IMG #5
Yin Cheng Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun