Oraimo Obs300: Geleceğin Sesini Şekillendiren Tasarım

Uzay Estetiğinden İlham Alan Portatif Hoparlör

Shenzhen Transsion Holdings Co., Limited tarafından tasarlanan Oraimo Obs300, uzay futurizmi estetiğinden esinlenerek donmuş bir kapsül görünümüne sahip. Değiştirilebilir hoparlör ızgarası ve stabil yerleşim tasarımı ile hem estetik hem de pratik bir ürün.

Portatif hoparlör, teknoloji estetiği ile konforlu bir tutuş sunuyor. Kompakt, yuvarlak gövdesi, ızgara ve boşlukta kullanılan 3D dinamik akış dokusu, şeffaf kabuk ve nefes alabilen ışık ile hoparlör estetiğini yeniden tanımlıyor. 3D dinamik akış dokusu, kazara darbelere karşı ızgaranın darbe direncini artırarak deformasyonu önler. Yüzeye yerleştirildiğinde, eğik hoparlör sesi kulaklara daha yakın yönlendirerek üstün bir dinleme deneyimi sunar.

Ürün, akıcı sıvıyı andıran bir görsel etki yaratmak için hassas metalik boya püskürtme tekniği kullanılarak üretilmiştir. Demir hoparlör ızgarası, dinamik bir his vermek için delme ve aşındırma işlemleriyle birlikte benzersiz bir tasarım kullanır. Elektro kaplama LED şerit, katmanlı bir his katmakta ve modaya uygun çekiciliği artırmaktadır. Şeffaf kabuk üzerindeki 3D dokusu, silikon USB fişi ve destekler, hoparlörün şarj olurken stabil yerleşimini sağlar.

45mm tam aralıklı sürücü ve pasif bas diyaframı, kendi geliştirdiğimiz bas güçlendirme algoritması ile birleştirilerek daha gerçekçi sesler ve etkileyici baslar sunar. 12 LED boncuğundan oluşan bir ışık halkası, zengin dinamik aydınlatma efektlerini destekler. Kullanıcılar, APP üzerinden kendi ses ve aydınlatma efektlerini özelleştirebilir, ses ve görsel bir şölenin tadını çıkarabilirler. Ayrıca, sezgisel fiziksel düğmeler ve gösterge ışıkları daha kolay bir operasyon sağlar.

Oraimo Obs300, estetik ve kullanıcı deneyimine odaklanarak, teknoloji estetiğini işlevsellikle bütünleştirir. Geometrik şekil üzerine inşa edilerek, zanaatkarlıkla görsel olarak katmanlı bir metalik bitiş gerçekleştirir ve şeffaf kabuk, 3D dinamik akış dokusu ve dinamik aydınlatma efektleri kullanır, ses ürünlerinde yeni bir form öncülüğünü yapar. Akustik teknolojisi ve etkileşim tasarımı ile kullanıcılara taze bir duyusal deneyim sunar.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Ses ve Ses Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHENZHEN TRANSSION HOLDINGS CO., LIMITED
Görsel Kredileri: SHENZHEN TRANSSION HOLDINGS CO., LIMITED
Proje Ekibi Üyeleri: Nan Li Yenchiu Hsu Wenhsien Chiang
Proje Adı: Oraimo Obs300
Proje Müşterisi: Shenzhen Transsion Holdings Co., Limited


Oraimo Obs300 IMG #2
Oraimo Obs300 IMG #3
Oraimo Obs300 IMG #4
Oraimo Obs300 IMG #5
Oraimo Obs300 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun