Yenilikçi Tasarımın Yeni Adı: Hen

Bernardo Diaz Lopez İmzalı Zeytinyağı Şişesi

Markanın ikonik tuzluk tasarımıyla uyumlu bir zeytinyağı şişesi yaratma hedefi, Bernardo Diaz Lopez'in ilham perisi oldu. "Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan?" sorusunu eğlenceli bir şekilde ele alan tasarımcı, SoSo'nun ürün yelpazesine uyum sağlayacak canlı ve dinamik bir konsept geliştirdi. Estetikten öte, kullanıcı dostu bir dolum kapağı ile sürdürülebilirliği ön plana çıkaran bir tasarım ortaya koydu.

Hen şeklindeki bu zeytinyağı şişesi, SoSo'nun diğer ürünleriyle sorunsuz bir şekilde bütünleşen kompakt ve ikonik bir konsept sunuyor. Seramikten üretilen ve yerel üreticiler tarafından Andalusya ve İspanyol Levanten'den temin edilen bu tasarım, dokunsal hissi ve estetik saflığı ile İspanyol köklerini yansıtıyor. Yenilikçi kapak, basit bir dönüşle hava geçirmez kapatma ve kolay döküm sağlıyor ve çıkarılmasına gerek kalmadan işlevini yerine getiriyor.

Tasarım, estetik ve sürdürülebilirliği ön planda tutan tüketicilere hitap ediyor. Yerel kaynaklardan elde edilen Andalusya yağı gibi ürünlerin değerini ve seramik gibi yeniden kullanılabilir malzemelerin yeniden keşfini takdir edenler için ideal. Geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımı, çevre dostu niteliklerini daha da vurgulayarak, alışverişlerinde hem stil hem de sürdürülebilirlik arayan bilinçli alıcılarla rezonans kuruyor.

Yaklaşık 125 L x 150 H x 85 W boyutlarında olan bu tasarım, yılın her günü için 365 ml zeytinyağı kapasitesine sahip. Hen şeklindeki tasarım, ergonomik bir tutuş rahatlığı sunarken, kapak mühürleme, dökme ve doldurma işlevlerini birden fazla işlevi yerine getiriyor ve genel tasarımın bütünlüğü içerisinde sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş bir geri dönüş ve damlama önleyici sistem sunuyor.

Proje 2021 ortalarında başladı ve 2022 başlarında tamamlandı. Tasarım, Murcia'da gerçekleştirildi ve Cordoba'daki seramik üreticisi ile Alicante'de bulunan kapak üreticisi ile işbirliği içinde yürütüldü.

Tasarımın temel zorluğu, markanın mevcut ürün yelpazesiyle sorunsuz bir şekilde entegre olacak ikonik bir konsepti hayata geçirmekti. Ayrıca, yeniden doldurulabilir ambalaj modellerinin gelişen manzarasına uyum sağlama ve sürdürülebilirliği benimseme üzerine güçlü bir vurgu vardı.

2024 A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Gümüş kazanan bu tasarım, olağanüstü uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandıran, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilen bir ödüldür. Bu tasarımlar, güçlü teknik karakterleri ve muhteşem sanatsal yetenekleriyle öne çıkar ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Idea Design
Görsel Kredileri: Idea Design
Proje Ekibi Üyeleri: Creative director: Bernardo Diaz Project director: Juan Esteban Sanchez Technical director: Ezequiel de San Pedro Management director: Alicia Alcazar CMF designer: Pedro Cifuentes Industrial designer: Pepe Garcia
Proje Adı: Hen
Proje Müşterisi: Idea Design


Hen IMG #2
Hen IMG #3
Hen IMG #4
Hen IMG #5
Hen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun