Diablo Black: Şeytanın Karanlık ve Gizemli Tarzını Yansıtan Şarap Paketlemesi

Ximena Ureta'nın Tasarımı Diablo Black, Geleneksel Şarap Endüstrisini Modern Marka Ruhuyla Buluşturuyor

Diablo Black, geleneksel ve ciddi olanın sofistike ve yıkıcı bir tarza yer açtığı, olağanüstü bir anlaşma. Şeytan, karanlık ve gizemli tarzını yansıtan bir şarapla ayartılmak isteyenleri arayan ilgi çekici ve çekici bir markanın başrol oyuncusu.

Diablo Black, Maule'nin, güney Şili'nin ünlü terroir geleneğini üstün şarap yapımı bilgisiyle birleştiren bir şarap. Mükemmel olgunlaşmış üzümlerle, siyah meyvelerin lezzetli notalarına sahip ve cömert, lezzetli, karanlık ve gizemli. Diablo, toprağın zenginleştirdiği ve eriyik çekirdeğinin enerji verdiği bir marka.

Etiket, Estate #8 - Kendinden yapışkanlı, pantone Black, pantone 438U, pantone 1935U, pantone 877U, pantone 109U, pantone 433U, mat altın folyo, damga ve UV Saten vernik üzerine 7 özel renkte ofset baskı ile üretilmiştir. Konik etiketin üst genişliği 10.60 mm, alt genişliği 10 mm ve yüksekliği 12.20 mm'dir.

Marka, en cesur ve talepkar tüketicilere odaklanıyor. Bu tüketiciler, sadece kaliteleri veya şarap yapımı özellikleri üzerinden değil, aynı zamanda markanın temsil ettiği değerler üzerinden şarap seçiyorlar. İmajlarına önem veriyorlar ve kişisel tarzlarına bir şeyler katabilecek markaları arıyorlar. Ürünün ötesine geçen değer önerileri arıyorlar ve daha geniş bir deneyim arıyorlar.

Proje, Mart 2019'da Şili'nin Santiago kentinde başladı ve Mart 2020'de piyasaya sürüldü. Tasarım sürecinde, parlak altın folyo üzerine renklerin baskısını gerçekleştirmek gibi birçok zorlukla karşılaşıldı. Bu sayede, Şeytan'ın yüzü siyahlar, kırmızılar ve yanık görünümlü altın folyo arasında görülebilir hale geldi.

Diablo Black için yaratıcı zorluk, Şeytan'ın gizemli, ilgi çekici, sofistike, saygısız, karanlık ve zarif kişiliğini görsel olarak temsil etmekti: bu kişilik, olağanüstüye güçlü bir çekim yaratmalıdır. Şarap endüstrisinin geleneğini markanın modern ruhuyla birleştirmek. Bu tür bir etiket için zorluk, dünya genelinde birçok pazarı çekebilecek bir paketleme tasarlamaktır.

Diablo Black, 2021'de A' Packaging Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerisiyle öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir yetenek ve yenilik sergileyerek olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ximena Ureta
Görsel Kredileri: Image #1: Macarena Álvarez, Image #2: Macarena Álvarez, Image #3: Macarena Álvarez, Image #4: Macarena Álvarez, Image #5: Macarena Álvarez
Proje Ekibi Üyeleri: Art direction and design: Ximena Ureta, Production: Juan Rojas, Printing: Acrus CCL Chile.
Proje Adı: Diablo Black
Proje Müşterisi: Ximena Ureta


Diablo Black IMG #2
Diablo Black IMG #3
Diablo Black IMG #4
Diablo Black IMG #5
Diablo Black IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun