Yenilikçi Tasarımın Adı: Palette Table

Misaki Kiyuna'nın Japon Kültüründen Esinlenen Yaratıcılığı

Japon yer oturma kültüründen ilham alarak Misaki Kiyuna tarafından tasarlanan Palette Table, geleneksel ve modern yaşam tarzlarını birleştiriyor.

Misaki Kiyuna'nın yaratıcılığı, Japonların yerde oturma alışkanlıklarından esinlenen Chabudai adlı düşük masalardan doğdu. Pandemi sürecinde değişen topluluklaşma ve zaman geçirme biçimlerine yanıt olarak yenilikçi bir masa tasarımı ortaya çıktı. Üç dairenin üst üste gelmesiyle, insanların sadece ön taraftan değil, sol ve sağ taraflardan da çalışabileceği geniş bir oturma alanı sunuluyor. İki küçük kavisli çizgi ise oturma alanını belirleyerek samimiyet hissi yaratıyor. Bu şekil, ulaşılması zor köşeleri ortadan kaldırarak mükemmel bir yuvarlak masa deneyimi sunuyor.

Masa, meşe ağacından üretilmiş ve tasarımcı tarafından hayata geçirilmiş. Ürün ölçüleri 1440mm*846mm*340mm olarak belirlenmiş. Kullanıcıların dirseklerini vücutlarına uyum sağlayacak kavisli bir yüzeye dayayarak güzel bir duruş sergilemelerine olanak tanıyan bu tasarım, işlerin bölünmesine ve farklı çalışma ortamlarının oluşturulmasına imkan veriyor. Üst tablada bulunan küçük bir delik, kedi gibi evcil hayvanların başlarını çıkarabileceği ve küçük eşyaları alabileceği bir iletişim noktası oluşturuyor. Alt tablanın pervane gibi dönmesi ise tasarıma bir oyun hissi katıyor.

Proje Haziran 2023'te başladı ve Ekim 2023'te tamamlandı. Japon kültürüne dayalı duygusal biçimsel araştırmalar yapıldı. Kullanıcıların duygularına dikkat edilirken, günlük yaşamda nasıl kullanılacağı üzerine özen gösterildi. Ürün tasarlanırken ergonomiye dayalı boyutlar ve şeklin güzel bir denge arayışı içinde olundu.

Tasarımın en büyük zorluğu, güzel form ve sağlamlık arasındaki dengeyi bulmaktı. Kullanım ve akış tahminleri yapılırken her türlü desen üzerinde düşünüldü. Bu düşük masa, yaşam tarzındaki değişiklikler ve Batılılaşma nedeniyle üretimi azalan Chabudai'den yeniden tasarlandı. Boya karıştırma aracı olan Palette'e benzeyen bu masa, üstünde bir delik bulunduruyor ve alt tabla dönüyor. Sadece Japon tarzı odalarda değil, kütüphanelerde, çocuk alanlarında ve tatil otellerinde düşük masa olarak da kullanılabilir.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etme ve yetkin teknik özellikler sunma konusunda saygı duyulan bu ödüller, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkısında bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Misaki Kiyuna
Görsel Kredileri: #1 Misaki Kiyuna 2023, #2 Misaki Kiyuna 2023, #1 Misaki Kiyuna 2023, #3 Misaki Kiyuna 2023, #4 Misaki Kiyuna 2023, #5 Misaki Kiyuna 2023,
Proje Ekibi Üyeleri: Misaki Kiyuna
Proje Adı: Palette
Proje Müşterisi: Misaki Kiyuna


Palette IMG #2
Palette IMG #3
Palette IMG #4
Palette IMG #5
Palette IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun