Modüler Tasarımın Yenilikçi Yüzü: Kapı Kolları

Wala Sp. z o.o. tarafından tasarlanan modüler kapı kolları, kişiselleştirme ve estetiği bir araya getiriyor

İnsanın bireysel tercihleri ve hayal gücünden ilham alınarak tasarlanan modüler kapı kolları, sıradışı bir tasarım anlayışını yansıtıyor. Bu tasarım, kullanıcının hayal gücünün sınırlarını zorlayarak, kapı ve kapı kolu arasında mükemmel bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Modüler kapı kolları, bireysel zevke özel bir dikkatle tasarlanmış bir fikirdir. Modüler kollar, bağımsız elemanlardan oluşur. Tüp ve tabanlar ayrıdır, bu nedenle farklı şekillerde tamamlanabilirler. Bu, kapının tasarımına uygun bir kolu oluşturmanızı sağlar. Ayrıca, kapıyı daha çekici hale getirmek için bir parmak izi okuyucu ve LED ışık kullanabilirsiniz.

MPS31 serisi modüler kollar, 80mm x 12mm'lik dikdörtgen kesitli alüminyum düz çubuktan yapılır. Kapı paneline, aynı düz çubuktan yapılmış aerodinamik dalga şeklindeki bacaklarla sabitlenir. Uzantılar da alüminyum düz çubuktan yapılır. Kolu içinde, örneğin bir parmak izi okuyucu, sayısal tuş takımı veya dokunmatik mikrosensör gibi erişim kontrol sistemleri kurulabilir.

Her bir modüler kol, bloklar gibi 3 veya 5 parçadan oluşur. Bunlar serbestçe düzenlenebilir, karıştırılabilir ve çeşitli renklere boyanabilir, orta kısımda herhangi bir desen kesilebilir, LED şeritlerle aydınlatılabilir, bir parmak izi okuyucu ile zenginleştirilebilir vb. Ürün, tam bireysel kişiselleştirme için tasarlanmıştır. Herkes kolu kendi kapısına ve bina cephesine ayarlayabilir. Bu kolu eşsiz, tek, tekrarlanamaz kılar.

Modüler kapı kollarının fikri Mayıs 2022'de ortaya çıktı, tasarım ve uygulama aşaması hala devam ediyor, çünkü modüler kapı kolları serisi sürekli evrim geçiriyor, kavram gelişiyor ve daha fazla bileşen, daha fazla blok, yeni olanaklarla genişliyor.

Modüler kapı kolları, 2023'te A' Yapı Malzemeleri ve İnşaat Bileşenleri Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wala Sp. z o.o.
Görsel Kredileri: Wala Sp. z o.o.
Proje Ekibi Üyeleri: Idea: Mateusz Duraj Project: Rafal Kocon 3D Visualisation: Anna Buczek-Sikora
Proje Adı: Modular
Proje Müşterisi: Wala Sp. z o.o.


Modular IMG #2
Modular IMG #3
Modular IMG #4
Modular IMG #5
Modular IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun