Yenilikçi Tasarımın Adresi: Warmth

Ting Jin Wang İmzasını Taşıyan Sıcak Bir Yaşam Alanı

Kaohsiung, Tayvan'da gerçekleştirilen Warmth projesi, Ting Jin Wang'ın öncülüğünde, aile sıcaklığını ve fonksiyonelliği ön planda tutan bir iç mekan tasarımı olarak hayat buluyor.

Tasarımın ilham kaynağı, sahiplerinin aydınlık ve ahşap tonlarındaki bir mekan atmosferini tercih etmeleri ve çocukları için geniş bir ebeveyn-çocuk etkinlik alanı yaratma isteği olmuş. Japon estetiğinin huzur veren dokunuşlarıyla şekillenen mekan, mutfak duvarının ve yangın kapısının kaldırılmasıyla, geniş ve açık bir yaşam alanına dönüşmüş. İtalyan sıva ve özel boyalarla donatılan TV duvarı, nem düzenlemesi ve formaldehit emilimi gibi fonksiyonel özelliklerle de dikkat çekiyor.

Warmth projesi, 61 metrekarelik bir alanda, sadece estetik değil, aynı zamanda işlevsellik ve konforu da önemseyen bir yaklaşımla tasarlanmış. Girişte yer alan beyaz yüzer ayakkabı dolabı, evin sıcak bir atmosferle karşılamasını sağlarken, duvarlardaki ahşap oyuklar küçük eşyalar için saklama alanı sunuyor. Çalışma masası ve yemek masası işlevlerini bir arada sunan tasarım, arka kısımda yer alan kitap duvarıyla depolama alanını genişletiyor.

Tasarımın gerçekleştirilme sürecinde, giriş ve ana yatak odasında, kapıya bakan depolama dolaplarının yan yüzeyleri, görsel ölçeği genişletmek ve mekana ilgi katmak için kullanılmış. TV duvarının alt kısmında L şeklinde bir dolap yer alırken, üst sağ kısmındaki katmanlar genel görsel ağırlığı dengelemek için tasarlanmış. Böylece, genel alan sistem dolapları içinde depolanarak kimyasal kirliliği azaltılmış ve montaj hızı ile dekorasyon verimliliği artırılmış.

Warmth projesi, salon, mutfak ve çalışma odası arasında resmi bir bölme duvarı olmaksızın, yalnızca kavisli hatlar ve kanepe yüksekliği ile alanın işlevini metaforik bir şekilde ayırıyor. Açık ve akıcı bir alan yaratılırken, evdeki her köşede çocuğunun aktivitelerini gözlemleyebilen anne için etkileşimli bir kalite sunuluyor.

Tasarımın zorlukları arasında, kanepenin arkasındaki bölme tasarımından vazgeçilmesi ve yemek odası ile çalışma alanını yalnızca kanepenin kendisi ile ayırarak şeffaf bir alan etkileşimi ve akış atmosferi yaratılması yer alıyor. Ayrıca, mekana daha sıcak ve yumuşak bir hava katmak için kavisli elementler eklenmiş.

Warmth, 2022 Ağustos'unda başlayan ve Kasım 2022'de tamamlanan bir projedir. Tasarım, HUA-YANG İç Dekorasyon Tasarımı tarafından gerçekleştirilmiş ve 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazanmıştır. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TING CHIN WANG
Görsel Kredileri: HUA-YANG Interior Decoration Design
Proje Ekibi Üyeleri: WANG TING CHIN
Proje Adı: Warmth
Proje Müşterisi: HUA-YANG Interior Decoration Design


Warmth IMG #2
Warmth IMG #3
Warmth IMG #4
Warmth IMG #5
Warmth IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun