Chaplin'in Her Yerde Kapısı: Oyunbaz Bir Yaşam Alanı

Wan-Ying Ye, Chien-Kai Su ve Jui-Yu Hsu'nun Minimalist Evi

Ev, bir ailenin kişiliğini ve karakteristik özelliklerini en iyi yansıtan yerdir. Meslekleri nedeniyle, çiftin ilk izlenimi entelektüel, mesafeli ve içe dönük olmalarıdır. Ancak onlarla uzun zaman geçirdikten sonra, insanlar canlı ruhlarını keşfederler. Rasyonalite ve uyum, sanat estetiğini en iyi ifade eden çelişkili faktörlerdir. Bu nedenle tasarım ekibi, klasik pandomim ustası Chaplin'in konseptini alarak, ailenin kişiliklerini gri tonlar ve oyunbazlıkla sunan konforlu bir konut yarattı.

Chaplin'in Her Yerde Kapısı: Chaplin, performanslarında her türlü küçük objeyi prop olarak kullanmada uzmanlaşmıştır. Bastonlar ve anahtarlar gibi günlük nesneler, onun elinde benzersiz bir ruha bürünür. İç mekandaki eğriler, sanki dünyanın telaşından farklı bir sıradanlık anlamı tanımlıyormuş gibi oyunbaz ve canlı bir ritim hissi verir. Chaplin'in Bıyığı: Chaplin'in bıyığı klasik bir tanımlayıcıdır. Bu projede, siyah görsel bir odak noktası olarak kullanılır. Siyah vintage karolar ve siyah ahşap kaplama vurgu olarak hizmet eder.

Malzeme: Sanatsal boya, alçı, gri aynalar, karo, ahşap kaplama, avize, pegboardlar, terazzo vb. Proje, alçı ile doğal ve minimalist bir gri ton sunar. Güneş ışığının arka planıyla birlikte, konforlu bir görsel deneyim yaratmak için güzel bir şekilde renklendirilebilir. Renk şemasında, gri tonların yanı sıra, pandomim ile aynı eleman, malzeme seçimine verilir. Gri aynalar, pegboardlar, terazzo vb., hoş, oyunbaz ve canlı bir atmosfer şekillendirir.

Alan, 3 oda, bir oturma odası, bir yemek odası ve 2 banyodan oluşan toplam 71 metrekarelik yeni bir dairedir. Tema Her Yerde Kapısı'dır. Her alanın geçişi kemerlerle şekillendirilir. Kemerlerin geometrik formu, insanların içsel ruh halini etkiler. Tasarım ekibi, insanların eylemlerine göre her alanı böldü. Sosyal alanın açık planı, harika bir görsel deneyim sunar. Yuvarlaklık, doğal olarak mekanın ritmini bağlar ve insanların iç mekanı, bir sahne oyunu izliyormuş gibi takdir etmelerini sağlar.

Chaplin, gri tonlar, pandomim, Rastgele Kapı, Minimalist, eğriler, alçı.

Proje, ailenin kişiliklerine göre özelleştirilmiş ve müşteri genel tasarımın ambiyansını sevmiştir. Estetiklerin yanı sıra, evin işlevselliği de ailenin günlük ihtiyaçlarına mükemmel şekilde uygundur. Tasarım ekibi, bir bulaşık makinesi kurdu, mutfaktaki yağı engellemek için kayar cam kapı planladı ve yatağın altında ek bir depolama alanı korudu. Oyunbaz ve uyumlu bir mekanda, parlak resimler aile ile bağ kurmanın harika bir yoludur.

Proje, Aralık 2023'te Tayvan'da tamamlandı.

Proje, 'Chaplin'in Her Yerde Kapısı' olarak adlandırılır, çünkü ailenin kişiliğine göre özelleştirilmiş ve mekanda uygulanmıştır. Entelektüel ve sistematik kişiliğin altında, oyunbaz ve mizahi bir ruh vardır. Siyah, beyaz ve gri taban olarak kullanılır, eğrilerle oyunbaz ve taze bir hissi vurgularken, kemer her alanın sınırını tanımlar. Tasarım ekibi, kemerleri bir her yerde kapısı olarak karşılaştırdı. İnsanlar onlardan geçtikçe, ruh hali değişebilir.

Ductwork ve kirişler değiştirilemediğinden, tavan tasarımı sınırlıydı. Özellikle ana yatak odasında, yatağın başında bir kiriş vardı ki bu açıkça Feng Shui'ye aykırıdır. Baskıcı hissi önlemek için tasarım ekibi, yatak başı duvarında üst ve alt dolaplar yaratarak keskin açıyı en aza indirdi. Ayrıca, müşteriler tozlu bir alan ve kapalı bir mutfak istiyorlardı, bu yüzden tasarım ekibi, 'her yerde kapı' konseptini kullanarak alanları mükemmel bir şekilde ayırdı.

Siyah-beyaz pandomim tiyatrosu, kahkaha ve neşe ileten bir sanat performansıdır. Estetik çatışma ve füzyonu, iç mekan tasarımında da gösterilebilir. Proje, üç farklı renk tonu olan siyah, gri ve beyazı kullanarak, sitenin daha soğuk tonlarına gün ışığının sıcaklığını karıştırır. Aynı zamanda, ahşap kaplamanın doğal dokusu ve özel boya, yaşamın tutumunu ve uyumunu iletmektedir.

Hayami Tasarım

Bu Tasarım, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü: Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etme ve yetkin teknik özellikler sunma konusunda saygı duyulur, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hayami Design
Görsel Kredileri: Hayami Design
Proje Ekibi Üyeleri: WAN-YING YE, CHIEN-KAI SU, JUI-YU HSU
Proje Adı: Anywhere Door
Proje Müşterisi: Hayami Design


Anywhere Door IMG #2
Anywhere Door IMG #3
Anywhere Door IMG #4
Anywhere Door IMG #5
Anywhere Door IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun