Yunzhu Gölü: Metropol Villa Tarzının Doğal İhtişamı

Lingyun Zhong'un Tasarımında Doğa ile İç İçe Yaşam Sanatı

Doğal ışık, gölgeler ve malzemelerin kullanımıyla Lingyun Zhong, Yunzhu Gölü projesinde metropol villası yaşam tarzını doğal göl manzarasıyla birleştiriyor. İmmersif mekan deneyimi ve çeşitli durumlarla yönlendirilen bu konsept, kentsel yaşamın büyümesini yoğunlaştırarak villa yaşamının yeni bir paradigmasını keşfetmeyi amaçlıyor.

Lingyun Zhong'un tasarımı, geleneksel mekan sınırlarını yıkarak, modern bir şehir evinin cazibesini sosyal merkezli bir yaklaşımla sunuyor. "Sahne" kavramıyla yaşam alanı yaratırken, yaşam tarzını sergilemenin yanı sıra duygusal destek olarak adlandırılan temel bir varlığı da sunuyor: Duygu, mekanın ruhudur ve çekici mekanlar bir hikaye anlatır.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde taş, arduvaz, moloz, ahşap kaplama, duvar kumaşı, ayna paslanmaz çelik, tel cam, paslanmaz çelik ve ahşap döşeme gibi malzemeler kullanılmıştır. 195 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen tasarım, modern ve şık bir yaşam alanı sunuyor.

Yunzhu Gölü projesi, doğal ışık ve gölge, şairane göl konutu ve manevi yaşam alanı gibi kavramlarla zenginleştirilmiş. Tasarımcı, doğayla iç içe bir yaşam alanı yaratmak için manzarayı değiştiren tasarım teknikleri ve mekanın özgünlüğünü koruyarak her görülen manzarayı özel kılmış.

Proje, 2022 Ağustos'ta başlayıp 2023 Ocak'ta tamamlanmış ve Çin'in Zhengzhou kentindeki Kuzey Longhu Gölü'nde yer alıyor. Tasarım, geleceğin insan yerleşim modeline yönelik yeni psikolojik ihtiyaçları araştırarak, "sahneleme" yoluyla yaşam alanları yaratmayı hedefliyor.

En büyük zorluk, yer altı ışığının yetersiz olması ve aydınlatmanın nasıl sağlanacağıydı. Tasarımcı, ışık düzenlemesi ve yapı hacminin hareket hattı aracılığıyla adım adım sahne değişikliği ve iç mekandaki çoklu etkileşimli sosyal alanlarla dış mekan manzarasının uyumunu sağlamış.

Wu Mimarlık Uzay Fotoğrafçılığı ajansı tarafından gerçekleştirilen fotoğraflarla görsel içeriğin telif hakları korunmaktadır. Ayrıca, tasarım 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödülüne layık görülmüştür. Gümüş A' Tasarım Ödülü, mükemmel uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri ve sanatsal becerileriyle öne çıkan tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lingyun Zhong
Görsel Kredileri: The photography agency is Wu Architectural Space Photography.
Proje Ekibi Üyeleri: Lingyun Zhong
Proje Adı: Yunzhu Lake
Proje Müşterisi: Henan Lishi Decoration Design Engineering Co., LTD


Yunzhu Lake IMG #2
Yunzhu Lake IMG #3
Yunzhu Lake IMG #4
Yunzhu Lake IMG #5
Yunzhu Lake IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun